شماره تلفن ارتباط با‌ما : ۰۹۱۲۸۸۸۰۰۲۳

(0)

نهال گواوا زرد - Yellow Strawberry Guava Tree- ارسال توسط تیپاکس

بازنگری سریع

نکته : سن نهال ها دو تا سه سال  و ارتفاع آن 70 تا 1 متر می باشد.


 



33.000 تومان

این محصول در حال تامین می باشد!

100000210
عضویت محصول ناموجود
ایمیل
(هنگامی که این محصول موجود بود، به من اطلاع دهید.)

جزییات

گواوا 

گواوا (در چابهار به زیتون محلی نیز شناخته می‌شود.) (نام علمی Psidium guajava) میوه‌ای گرمسیری است. گیاه گواوا درختچه‌ای همیشه‌سبز از خانواده میرتاسه‌است که برگ‌های دربرابر هم دراز و بیضی شکل دارد. این درختچه بومی امریکای جنوبی و امریکای مرکزی، پرو، برزیل و مکزیک است و سال‌ها قبل به ایران وارد شده و به گونه پرورشی در شمال و بیشتر جنوب ایران کاشته می‌شود. گواوا درختچه‌ای همیشه سبز است و برگ‌های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است و گل‌های آن خوشبو است. پوست تنه گواوا سبز یا قهوه‌ای متمایل به قرمز است. دارای ریشه‌های سطحی است ریشه می‌تواند به گونه عمقی و پرپشت گسترش پیدا کند. گل‌های آن سفید و خوشبو هستند و در بهمن و اسفند به گل می‌نشیند. میوه آن چیزی همانند به زیتون و یا انار کوچک است. چرا که در بالای میوه تاجی از کاسبرگ‌ها قرار دارد. میوه آن گوشتدار است. دانه‌های آن مانند دانه‌های انگور در گوشت قرار دارد. رنگ میوه قرمز یا زرد است. میوه آن شیرین است و آن را خام یا پخته به شکل مربا و ژله می‌خورند.

گیاه‌شناسی

گیاه گواوا از خانوادهٔ میرتاسه و جنس پسیدیوم (Psidium) می‌باشد. جنس پسیدیوم دارای ۱۵۰ گونه‌است، ولی اغلـب خودرو هستند و دارای میوهٔ قابل بهره گیری نمی‌باشنـد، تنها شمار کمی از آنها اصلاح شده و دارای فراورده مرغوب هستند. پاره‌ای از گونه‌های به شکل پایـه برای پیوند کردن گونه‌های مرغوب و دو رگ گیری بکار گرفته می‌شوند. میوه از دید گیاهشناسی یک هسته چند دانه‌است که اندازهٔ قطر آن از دو نیم تا ۱۰ سانتیمتر متغیر و به شکل‌های گرد، بیضوی، مستطیلی، و یا گلابی مانند می‌باشد. رنگ پوست میوه زمانی که رسیده باشد، زرد ولی رنگ گوشت میوه می‌شود صورتـی، کرم، سفیـد یا زرد بوده و بافت میوه هموار یا موجدار باشد. میوه گوشتی و ضخامت آن متفاوت است. دانه‌ها در درون گوشت پراکنده‌اند. در گونه‌های مختلف میوه‌هایی با اسید کم، میوه‌های شیرین و خوشمزه، میوه‌های بی مزه و بدون مزه، میوه‌های با میزان قند و اسیدیتهٔ کم و یا اسیدیتهٔ بسیار هست.

زادگاه و رویشگاه‌ها

این گیاه بومی مناطق گرمسیری آمریکا است. زادگاه اصلی این گیاه برزیل بوده ولی در زمان نامعلومی وارد کلمبیا شده‌است. اسپانیایی‌ها گواوا را به فیلیپین و پرتغال برده‌اند که از پرتغال هم به هندوستان وارد شده و به سرعت گسترش یافته است، زیرا دانه فراوان و رویش بسیار خوبی دارد. گواوا در بلندی ۱۵۰۰متری از سطح دریا در سیلان کشت شده‌است. کشورهای بزرگ از دید سطح زیر کشت گواوا بر این پایه‌اند: کشورهای جنوبی آسیا، هاوایی، ایسلند، کوبا و هندوستان.

نگهداری از این گیاه به شرح زیر می باشد :

خاک: خاک ماسه ای، لومی، مرطوب و خوب زهکشی شده.
این گیاه توانایی رشد در خاکهایی که غنی نیستند و خاکهای شور را نیز دارد.
نور: آفتاب کامل
دما: بین 21 تا 28 درجه مناسب است.
هوای سرد باعث از بین رفتن این گیاه میشود.
آبیاری: به طور متوسط صورت گیرد.

ترکیب‌های شیمیایی

 گواوا دارای ویتامین‌ها و مواد مغذی بسیاری است که از جمله آن‌ها می‌توان به کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، ویتامین A، ویتامین C و ایبوفلاوین اشاره نمود. این میوه در ترکیب خود دارای پروتئین، چربی، کربوهیدرات، پکتین، تانن و ترپنوئیدها نیز می‌باشد.

کاربردهای دارویی

از همه قسمت‌های این گیاه همانند میوه‌های جوان و نارس آن برای داروی ضد اسهال بهره گیری می‌شود. جوشانده پوست خشک درختچه برای درمان درد معده بکار برده می‌شود. همچنین برای رفع ناراحتی‌های پوست، همانند جرب و زخم‌ها کاربرد دارد. از برگ‌های گیاه به شکل آنتی بیوتیک در برابر استافیلوکوک‌ها بهره گیری می‌شود. بومیان در محل‌هایی که این گیاه می‌روید، از برگ‌های جویده شده آن که با دندان‌ها له شده و آغشته به بزاق شده باشد برای قطع خونریزی زخم‌ها بهره گیری می‌کنند. از برگ این درخت درست همانند برگ چای بهره گیری می‌شود و آب فشرده میوه آن برای دیابت سودمند است. جوشانده برگ و پوست آن به شکل قاعده‌آور بهره گیری می‌شود و برای خانم‌ها پس از زایمان سودمند است. میوه رسیده و خشک شده آن برای درمان اسهال خونی مصرف می‌شود. میوه آن نرم‌کننده سینه بوده و برای عفونت‌های حاد گلو به نام گونه‌ای آرام‌کننده بهره گیری می‌شود.

دیگر کاربردها

میوهٔ گواوا در حالتی که رسیده باشد، بسیار خوشمزه و خوش طعم‌است. مزه میوه ترش و شیرین(ملس) و عطـر مطبوعـی دارد. از پوسـت میوهٔ گواوا جهـت تهیهٔ سالاد و دسر بهره گیری می‌نمایند. مصرف میوه در مراکز تولیـد به گونه تازه خوری بوده، ولی در تهیـهٔ ژلـه، مارمالاد، کنسـرو، و پاره‌ای از مشروبات غیرالکلی هم کاربرد دارد. از گواوا همچنین می‌توان کرهٔ گیاهی و دوشاب تهیه کرد. از برگ گواوا در صنایع رنگ و تانن سازی به کار برده می‌شود. گواوا در زیادکردن میزان ویتامین C ژله و مارمالاد و فراورده‌های دیگر میوه‌ها هم بکار گرفته شده دارد. ارزش اقتصادی این میوه در تهیهٔ مواد نخستین ی ژله، مارمالاد، پورهٔ گواوا است.

خواص

چوب این درختچه ، بادوام ، محکم و سخت است و برای ساخت لوازم مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
پوست درخت، حاوی تانن است و برای برنزه شدن مورد استفاه قرار میگیرد.
عصاره پوست درخت و ریشه آن برای درمان اسهال مفید است.
عصاره برگ برای درمان سرماخوردگی مفید است.
گواوا دستگاه گوارش را تقویت و ضدعفونی می‌کند.

* استفاده موضعی از گواوا، زخم را درمان می‌کند.

* گواوا به بدن برای مقابله با رادیکال‌های آزاد کمک کرده و به این ترتیب از بروز بیماری‌های مربوط به سن از جمله آلزایمر، آب مروارید و آرتریت روماتوئید جلوگیری می‌کند.

* گواوا منبع عالی فیبر است و به همین علت برای رفع یبوست بسیار مناسب است.

* گواوا به علت برخورداری از مقدار بالای فیبر، برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مفید است.

* گواوا از ناراحتی‌های پوستی پیشگیری کرده و ظاهر پوست را بهبود می‌بخشد.

* فیبر موجود در گواوا، فشار خون و کلسترول را کنترل می‌کند در نتیجه برای قلب مفید است. این میوه همچنین از غلیظ شدن خون جلوگیری می‌کند.

* لیکوپن موجود در گواوا، خطر بروز سرطان را کاهش می‌دهد.

* گواوا منبع عالی آهن است و کم‌خونی را درمان می‌کند.

* گواوا اضطراب و استرس را کاهش می‌دهد.

* گواوا نرم‌کننده سینه بوده و برای رفع عفونت‌های حاد گلو استفاده می‌شود.

* آب میوه گواوا برای دیابت مناسب است.

* از میوه‌های جوان و نارس گواوا برای تهیه داروی ضداسهال استفاده می‌شود.

* بومیان مناطقی که این گیاه می‌روید، از برگ‌های آن مانند چای استفاده می‌کنند. 

* از برگ گواوا در صنایع رنگ و تانن‌سازی استفاده می‌شود.

* جویدن برگ گواوا، دندان درد را تسکین می‌دهد.

* از برگ‌های گیاه گواوا به شکل آنتی‌بیوتیک می‌توان برای مقابله با استافیلوکوک‌ها استفاده نمود.

* جوشانده برگ و پوست گواوا به عنوان قاعده‌آور استفاده شده و برای خانم‌های تازه زایمان کرده، مفید است.

* جوشانده پوست خشک درختچه گواوا برای درمان معده مناسب است.

* در پوست گواوا 5 برابر یک پرتقال ویتامین C وجود دارد به همین دلیل این میوه برای مقابله با سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی بسیار مفید است.

* در گذشته در مناطقی که این گیاه می‌رویید، بومیان برگ‌های جویده شده آن را که با دندان له شده و آغشته به بزاق بود بر روی زخم قرار می‌دادند تا خونریزی قطع شود.

تکثیر

تکثیر این گیاه به روش کاشت بذر می باشد.
بین 4 تا 6 هفته زمان نیاز است تا جوانه زنی صورت پذیرد .
بعد از گذشت فصل سرما میتوانید گیاه را به بیرون منتقل کنید.

 

 

اطلاعات اضافی

توصیف

گواوا 

گواوا (در چابهار به زیتون محلی نیز شناخته می‌شود.) (نام علمی Psidium guajava) میوه‌ای گرمسیری است. گیاه گواوا درختچه‌ای همیشه‌سبز از خانواده میرتاسه‌است که برگ‌های دربرابر هم دراز و بیضی شکل دارد. این درختچه بومی امریکای جنوبی و امریکای مرکزی، پرو، برزیل و مکزیک است و سال‌ها قبل به ایران وارد شده و به گونه پرورشی در شمال و بیشتر جنوب ایران کاشته می‌شود. گواوا درختچه‌ای همیشه سبز است و برگ‌های آن بدون کرک یا پوشیده از کرک است و گل‌های آن خوشبو است. پوست تنه گواوا سبز یا قهوه‌ای متمایل به قرمز است. دارای ریشه‌های سطحی است ریشه می‌تواند به گونه عمقی و پرپشت گسترش پیدا کند. گل‌های آن سفید و خوشبو هستند و در بهمن و اسفند به گل می‌نشیند. میوه آن چیزی همانند به زیتون و یا انار کوچک است. چرا که در بالای میوه تاجی از کاسبرگ‌ها قرار دارد. میوه آن گوشتدار است. دانه‌های آن مانند دانه‌های انگور در گوشت قرار دارد. رنگ میوه قرمز یا زرد است. میوه آن شیرین است و آن را خام یا پخته به شکل مربا و ژله می‌خورند.

گیاه‌شناسی

گیاه گواوا از خانوادهٔ میرتاسه و جنس پسیدیوم (Psidium) می‌باشد. جنس پسیدیوم دارای ۱۵۰ گونه‌است، ولی اغلـب خودرو هستند و دارای میوهٔ قابل بهره گیری نمی‌باشنـد، تنها شمار کمی از آنها اصلاح شده و دارای فراورده مرغوب هستند. پاره‌ای از گونه‌های به شکل پایـه برای پیوند کردن گونه‌های مرغوب و دو رگ گیری بکار گرفته می‌شوند. میوه از دید گیاهشناسی یک هسته چند دانه‌است که اندازهٔ قطر آن از دو نیم تا ۱۰ سانتیمتر متغیر و به شکل‌های گرد، بیضوی، مستطیلی، و یا گلابی مانند می‌باشد. رنگ پوست میوه زمانی که رسیده باشد، زرد ولی رنگ گوشت میوه می‌شود صورتـی، کرم، سفیـد یا زرد بوده و بافت میوه هموار یا موجدار باشد. میوه گوشتی و ضخامت آن متفاوت است. دانه‌ها در درون گوشت پراکنده‌اند. در گونه‌های مختلف میوه‌هایی با اسید کم، میوه‌های شیرین و خوشمزه، میوه‌های بی مزه و بدون مزه، میوه‌های با میزان قند و اسیدیتهٔ کم و یا اسیدیتهٔ بسیار هست.

زادگاه و رویشگاه‌ها

این گیاه بومی مناطق گرمسیری آمریکا است. زادگاه اصلی این گیاه برزیل بوده ولی در زمان نامعلومی وارد کلمبیا شده‌است. اسپانیایی‌ها گواوا را به فیلیپین و پرتغال برده‌اند که از پرتغال هم به هندوستان وارد شده و به سرعت گسترش یافته است، زیرا دانه فراوان و رویش بسیار خوبی دارد. گواوا در بلندی ۱۵۰۰متری از سطح دریا در سیلان کشت شده‌است. کشورهای بزرگ از دید سطح زیر کشت گواوا بر این پایه‌اند: کشورهای جنوبی آسیا، هاوایی، ایسلند، کوبا و هندوستان.

نگهداری از این گیاه به شرح زیر می باشد :

خاک: خاک ماسه ای، لومی، مرطوب و خوب زهکشی شده.
این گیاه توانایی رشد در خاکهایی که غنی نیستند و خاکهای شور را نیز دارد.
نور: آفتاب کامل
دما: بین 21 تا 28 درجه مناسب است.
هوای سرد باعث از بین رفتن این گیاه میشود.
آبیاری: به طور متوسط صورت گیرد.

ترکیب‌های شیمیایی

 گواوا دارای ویتامین‌ها و مواد مغذی بسیاری است که از جمله آن‌ها می‌توان به کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، ویتامین A، ویتامین C و ایبوفلاوین اشاره نمود. این میوه در ترکیب خود دارای پروتئین، چربی، کربوهیدرات، پکتین، تانن و ترپنوئیدها نیز می‌باشد.

کاربردهای دارویی

از همه قسمت‌های این گیاه همانند میوه‌های جوان و نارس آن برای داروی ضد اسهال بهره گیری می‌شود. جوشانده پوست خشک درختچه برای درمان درد معده بکار برده می‌شود. همچنین برای رفع ناراحتی‌های پوست، همانند جرب و زخم‌ها کاربرد دارد. از برگ‌های گیاه به شکل آنتی بیوتیک در برابر استافیلوکوک‌ها بهره گیری می‌شود. بومیان در محل‌هایی که این گیاه می‌روید، از برگ‌های جویده شده آن که با دندان‌ها له شده و آغشته به بزاق شده باشد برای قطع خونریزی زخم‌ها بهره گیری می‌کنند. از برگ این درخت درست همانند برگ چای بهره گیری می‌شود و آب فشرده میوه آن برای دیابت سودمند است. جوشانده برگ و پوست آن به شکل قاعده‌آور بهره گیری می‌شود و برای خانم‌ها پس از زایمان سودمند است. میوه رسیده و خشک شده آن برای درمان اسهال خونی مصرف می‌شود. میوه آن نرم‌کننده سینه بوده و برای عفونت‌های حاد گلو به نام گونه‌ای آرام‌کننده بهره گیری می‌شود.

دیگر کاربردها

میوهٔ گواوا در حالتی که رسیده باشد، بسیار خوشمزه و خوش طعم‌است. مزه میوه ترش و شیرین(ملس) و عطـر مطبوعـی دارد. از پوسـت میوهٔ گواوا جهـت تهیهٔ سالاد و دسر بهره گیری می‌نمایند. مصرف میوه در مراکز تولیـد به گونه تازه خوری بوده، ولی در تهیـهٔ ژلـه، مارمالاد، کنسـرو، و پاره‌ای از مشروبات غیرالکلی هم کاربرد دارد. از گواوا همچنین می‌توان کرهٔ گیاهی و دوشاب تهیه کرد. از برگ گواوا در صنایع رنگ و تانن سازی به کار برده می‌شود. گواوا در زیادکردن میزان ویتامین C ژله و مارمالاد و فراورده‌های دیگر میوه‌ها هم بکار گرفته شده دارد. ارزش اقتصادی این میوه در تهیهٔ مواد نخستین ی ژله، مارمالاد، پورهٔ گواوا است.

خواص

چوب این درختچه ، بادوام ، محکم و سخت است و برای ساخت لوازم مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
پوست درخت، حاوی تانن است و برای برنزه شدن مورد استفاه قرار میگیرد.
عصاره پوست درخت و ریشه آن برای درمان اسهال مفید است.
عصاره برگ برای درمان سرماخوردگی مفید است.
گواوا دستگاه گوارش را تقویت و ضدعفونی می‌کند.

* استفاده موضعی از گواوا، زخم را درمان می‌کند.

* گواوا به بدن برای مقابله با رادیکال‌های آزاد کمک کرده و به این ترتیب از بروز بیماری‌های مربوط به سن از جمله آلزایمر، آب مروارید و آرتریت روماتوئید جلوگیری می‌کند.

* گواوا منبع عالی فیبر است و به همین علت برای رفع یبوست بسیار مناسب است.

* گواوا به علت برخورداری از مقدار بالای فیبر، برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مفید است.

* گواوا از ناراحتی‌های پوستی پیشگیری کرده و ظاهر پوست را بهبود می‌بخشد.

* فیبر موجود در گواوا، فشار خون و کلسترول را کنترل می‌کند در نتیجه برای قلب مفید است. این میوه همچنین از غلیظ شدن خون جلوگیری می‌کند.

* لیکوپن موجود در گواوا، خطر بروز سرطان را کاهش می‌دهد.

* گواوا منبع عالی آهن است و کم‌خونی را درمان می‌کند.

* گواوا اضطراب و استرس را کاهش می‌دهد.

* گواوا نرم‌کننده سینه بوده و برای رفع عفونت‌های حاد گلو استفاده می‌شود.

* آب میوه گواوا برای دیابت مناسب است.

* از میوه‌های جوان و نارس گواوا برای تهیه داروی ضداسهال استفاده می‌شود.

* بومیان مناطقی که این گیاه می‌روید، از برگ‌های آن مانند چای استفاده می‌کنند. 

* از برگ گواوا در صنایع رنگ و تانن‌سازی استفاده می‌شود.

* جویدن برگ گواوا، دندان درد را تسکین می‌دهد.

* از برگ‌های گیاه گواوا به شکل آنتی‌بیوتیک می‌توان برای مقابله با استافیلوکوک‌ها استفاده نمود.

* جوشانده برگ و پوست گواوا به عنوان قاعده‌آور استفاده شده و برای خانم‌های تازه زایمان کرده، مفید است.

* جوشانده پوست خشک درختچه گواوا برای درمان معده مناسب است.

* در پوست گواوا 5 برابر یک پرتقال ویتامین C وجود دارد به همین دلیل این میوه برای مقابله با سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی بسیار مفید است.

* در گذشته در مناطقی که این گیاه می‌رویید، بومیان برگ‌های جویده شده آن را که با دندان له شده و آغشته به بزاق بود بر روی زخم قرار می‌دادند تا خونریزی قطع شود.

تکثیر

تکثیر این گیاه به روش کاشت بذر می باشد.
بین 4 تا 6 هفته زمان نیاز است تا جوانه زنی صورت پذیرد .
بعد از گذشت فصل سرما میتوانید گیاه را به بیرون منتقل کنید.

 

 

برچسب‌های محصول

برای جدا کردن برچسب‌ها از فاصله استفاده کنید. برای جملات نقل قول تکی (') را به کار ببرید.

نظر خودتان را بنویسید

شما نظر می دهید: نهال گواوا زرد - Yellow Strawberry Guava Tree- ارسال توسط تیپاکس

شما به این محصول چه امتیازی می‌دهید؟ *

  1 ستاره 2 ستاره 3 ستاره 4 ستاره 5 ستاره
امتیازمحصول
شماره تلفن ارتباط با‌ما : ۰۹۱۲۸۸۸۰۰۲۳