شماره تلفن ارتباط با‌ما : ۰۹۱۲۸۸۸۰۰۲۳

(0)

برنج درجه یک گیلان - Rice classy Gilan - ارسال توسط تیپاکس

بازنگری سریع

کشت برنج تقریبا ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در کشورهای هند و چین متداول بوده است. پس از گندم، کشت برنج تقریبا ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در کشورهای هند و چین متداول بوده است. پس از گندم، برنج دومین غله مهم در دنیا محسوب می‌شود. کشت برنج در ایران در نواحی شمالی کشور و حتی استان خوزستان تاریخچه طولانی دارد و براساس شواهد موجود، این محصول قرن‌ها پیش از میلاد مسیح و در زمان هخامنشیان رواج داشته و امروزه به یکی از مهم‌ترین موادغذایی تبدیل شده است. با توجه به رشد روزافزون جمعیت کشورمان، تولید داخلی برنج، پاسخگوی نیاز مردم نیست و به همین دلیل، مقادیر قابل‌توجهی از این محصول از خارج از ایران وارد می‌شود.
زمان برداشت برنج با توجه به دمای هوا معمولا از ماه‌های مرداد و شهریور شروع می‌شود و تا اوایل آذر ادامه می‌یابد و پس از طی مراحلی وارد بازار می‌شود. اکثر خانواده‌های ایرانی نیز با شروع فصل زمستان، برنج مصرفی سالیانه خود را خریداری و در خانه انبار می‌کنند.
برنج انواع مختلفی دارد و این انواع را تا حدود ۱۵۰نوع مختلف تخمین می‌زنند و نمونه‌های مرغوب آن در شمال و جنوب ایران و نواحی گرمسیر استان‌های فارس و اصفهان کاشته می‌شود.
برنج صدری هاشمی : این برنج از ارقام بومی گیلان است و يکي از مرغوبترين محصولات شاليزار مي باشد، عطر و طعم خوب و پخت خوب و ظاهر زیبای آن برای همه آشناست. در ایران کسی نیست که یک بار نام آنرا نشنیده باشد.برنج هاشمی با کيفيت بالا بوده و موقع پخت قد ميکشد که در نوع خود مزه خاصي دارد.اگر به دنبال تنوع در سفره غذايي تان هستيد از بهترين برنج ايران يعني برنج صدري هاشمي مرغوب استفاده نماييد .

این محصول در حال تامین می باشد!

نام محصول قیمت
برنج درجه یک عطری هاشمی - 10 کیلویی - تیپاکس
95.000 تومان
برنج درجه یک عطری دم سیاه - 10 کیلویی - تیپاکس
115.000 تومان
برنج دودی درجه یک گیلان - 5 کیلویی - تیپاکس
55.000 تومان
برنج قهوه ای درجه یک - 2کیلویی - پست یا تیپاکس
25.000 تومان
100000275

جزییات

برنج درجه یک گیلان

همانطور که ملاحظه کرديد برنج سفيد حاصل تلاش و کوشش و عشق زياد شاليکاران علي الخصوص بانوان کم توقع شمالي است. پس کمي حوصله کنيد و در پخت اين محصول دقت کرده تا ضمن لذت بردن از خوردن اين نعمت خداوندي ، سلام و درودي نيز به کشاورزان شاليکار بفرستيد.
برنج منطقه گيلان به سه دسته اصلي تقسيم مي شوند.(اطلاعات اينجانب کاملا سنتي و حاصل تجربيات شخصي مي باشد.)
دسته اول - برنج هاي نوع گرم
اين نوع از برنج داراي کيفيت بسيار بالا بوده و از نظر کمي در واحد سطح کم بازده مي باشد.
با اسامي هاشمي – علي کاظمي – گرم مولايي – حسن سرا – صدري – دم سياه ... معرفي شده اند.
دسته دوم - برنج هاي نوع سرد
از نظر کيفي پائين تر از نوع گرم بوده ولي از نظر کمي بالاتر از آن
با نام هاي بي نام – فشتال – طارم رمضاني ... شناخته شده اند.
دسته سوم – برنح هاي پر محصول
اين نوع برنج در استان گيلان با استقبال مواجه نشد ولي مي توان آن را در زمره برنج هاي نوع سرد تلقي کرد. بازدهي بسيار بالا و مقاومت در مقابل آفات، از مزيت هاي اين نوع برنج بوده ولي از نظر کيفيت پخت ، و مزه بسيار پائين مي باشد.
با نام هاي خزر و ندا نيز معرفي گرديده اند.
برنج هاي درجه يک از نوع گرم داراي خواص زير مي باشد:
طول حدود 1 سانتيمتر
رنگ روشن و بدون رگه هاي طولي و عرضي
از نظر ابعادي همگي داراي طول يکساني مي باشند و نشان مي دهد که با نوع ديگري از محصول قاطي نشده است!
بوي خاص برنج شمال به وضوع استشمام شود، براي برنج هاي تازه تا عمر 4 ماه(منظور 4 ماه از پس از برداشت محصول مي باشديعني برنج خريداري شده در آذر ماه). و برنج هاي قديمي تر پس از دميدن بخارات دهان بروي يک مشت برنج بوي مطبوع و منحصر به فرد برنج گيلان به مشامتان برسد.
نکات مهم در پخت برنج
دم پخت (کته)
با توجه به اينکه برنج تازه (با عمر کمتر از 4 ماه) داراي رطوبت بالا بوده و هنوز استخوان بندي لازم را ندارد بنابراين جهت پخت دقت فراواني لازم است.
جهت شستن برنج در داخل قابلمه با آب ولرم و يا سرد فقط دوبار آب کشي گردد. در هنگام شتشو اصلا عجله نکنيد و با ملاطفت و مهرباني با برنج رفتار کنيد که در غير اينصورت برنج ها ممکن است از کمر دو نيم شوند.
آب داخل قابلمه حاوي برنج فقط 2 بند انگشت، نه بيشتر باشد و پس از اضافه کردن نمک به مدت يک ساعت از قابلمه فاصله بگيريد.
حال با يک قاشق چوبي با آرامش تمام با 2 يا 3 حرکت برنج را زير و رو کنيدو روي اجاق گذاشته و با شعله تقريبا زياد برنج را بجوشانيد. همينکه آب داخل قابلمه خشک گرديد سريعا شعله را کم کرده و اجازه دهيد برنج دم بکشد.
نصيحت اينجانب اينکه از ابتداي شروع پخت برنج به خودتان تلقين کنيد که برنج تان عالي خواهد شد!
در انتها،در صورتيکه ته ديگ توپ بخواهيد،مي توانيد براي کمتر از 3 دقيقه، شعله را زياد کنيد. برو ببينم چه کار مي کني!
برنج آبکش
تقريبا همان مراحل پخت کته رو داره با اين تفاوت که آب مورد نياز تقريبا به اندازه انگشت اشاره بالاتر از سطح برنج باشد. راستي يادتون نره بعد از کم شدن سطح آب با توجه به حجيم شدن برنج حتما آب به آن اضافه کنيد و سپس اجاق را روشن کنيد.
با توجه به اينکه برنج آبکشي خواهد شد، رنگ ته ديگ را به هر روشي که مايل بوديد تغيير دهيد و يا ته ديگ سيب زميني ، نان لواش ، يا تکه هاي کدو تنبل و ... داشته باشيد.
توضيحات بالا در پخت برنج هاي تازه و با عمر کمتر از 4 ماه مي باشد.
بهترین نوع پخت برنج های ایرانی مثل هاشمی و…شمال این است که اول بگذارید آب درون قابلمه جوش بیاید و بعد به آن برنجتان را اضافه کنید. برنج که به حد آبکشی رسید آن را درون سبدی خالی کرده و بعد از اینکه آب آن گرفته شد آن را دوباره درون قابلمه ریخته و کمی آب و روغن تهیه کرده و روی برنج بریزید و بگذارید که برنج دم بکشد.

در مورد برنجی دمی نیز بعد از شستن برنج و اضافه کردن مقداری نمک و کمی روغن آن را به جوش بیاورید و بعد از خشک شدن در قابلمه را گذاشته و بگذارید که برنجتان دم بکشد. البته توجه داشته باشید در پخت دمی باید به اندازه یک بند انگشت روی برنجتان آب باشد.
برنج هاي قديمي تر براي آشپزهاي مبتدي بسيار مناسب بوده و در صورت اشتباه در پخت همچنان پلوي خوبي خواهيد داشت.
در پختن اين برنج ها فقط علاوه بر نياز به آب بيشتر، زمان خيساندن برنج بالا و شعله زياد نيز لازم است.همانگونه که قبلا نوشتم برنج استخوانبندي خوبي داشته و بيشتر رطوبت خود را از دست داده است.
نگهداری برنج
بسیاری از متخصصان معتقدند نگهداری برنج از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و کیسه برنج باید در محل خنک و خشک قرار گیرد.
بسیاری از افراد برای جلوگیری از ورود حشرات به داخل کیسه برنج از حبه‌های سیر و نمک استفاده می‌کنند که تا حد زیادی نیز در کاهش آفات برنج موثر است.
البته تا سال‌های پیش از قرصی به نام قرص برنج در کیسه‌های حاوی این محصول استفاده می‌شد که یک عدد آن قادر است هزاران شته را از بین ببرد، اما در حال حاضر اثبات شده است هر گونه تماس با این قرص چه از راه استنشاق و چه از راه تماس پوستی و خوراکی (به دلیل تولید گاز فسفید) مسمومیت شدید ایجاد می‌کند و در حقیقت نصف قرص برنج برای یک فرد بالغ کشنده است. به همین دلیل است که فروش آن در داروخانه‌ها ممنوع شد، اما متاسفانه عرضه آن در عطاری‌ها همچنان ادامه دارد. حتی دیده شده افرادی این قرص‌ها را با قرص‌های روان‌گردان اشتباه می‌گیرند و همین نادانی آنها را به کام مرگ می‌کشاند.
معمولا توصیه می‌شود که برنج به صورت سالانه و در حجم زیاد خریداری نشود، زیرا در صورت نگهداری نادرست مثلا در پارکینگ و انباری و راه‌پله، امکان شته زدن و حتی نم‌دار شدن برنج‌ وجود دارد.


 

اطلاعات اضافی

توصیف

برنج درجه یک گیلان

همانطور که ملاحظه کرديد برنج سفيد حاصل تلاش و کوشش و عشق زياد شاليکاران علي الخصوص بانوان کم توقع شمالي است. پس کمي حوصله کنيد و در پخت اين محصول دقت کرده تا ضمن لذت بردن از خوردن اين نعمت خداوندي ، سلام و درودي نيز به کشاورزان شاليکار بفرستيد.
برنج منطقه گيلان به سه دسته اصلي تقسيم مي شوند.(اطلاعات اينجانب کاملا سنتي و حاصل تجربيات شخصي مي باشد.)
دسته اول - برنج هاي نوع گرم
اين نوع از برنج داراي کيفيت بسيار بالا بوده و از نظر کمي در واحد سطح کم بازده مي باشد.
با اسامي هاشمي – علي کاظمي – گرم مولايي – حسن سرا – صدري – دم سياه ... معرفي شده اند.
دسته دوم - برنج هاي نوع سرد
از نظر کيفي پائين تر از نوع گرم بوده ولي از نظر کمي بالاتر از آن
با نام هاي بي نام – فشتال – طارم رمضاني ... شناخته شده اند.
دسته سوم – برنح هاي پر محصول
اين نوع برنج در استان گيلان با استقبال مواجه نشد ولي مي توان آن را در زمره برنج هاي نوع سرد تلقي کرد. بازدهي بسيار بالا و مقاومت در مقابل آفات، از مزيت هاي اين نوع برنج بوده ولي از نظر کيفيت پخت ، و مزه بسيار پائين مي باشد.
با نام هاي خزر و ندا نيز معرفي گرديده اند.
برنج هاي درجه يک از نوع گرم داراي خواص زير مي باشد:
طول حدود 1 سانتيمتر
رنگ روشن و بدون رگه هاي طولي و عرضي
از نظر ابعادي همگي داراي طول يکساني مي باشند و نشان مي دهد که با نوع ديگري از محصول قاطي نشده است!
بوي خاص برنج شمال به وضوع استشمام شود، براي برنج هاي تازه تا عمر 4 ماه(منظور 4 ماه از پس از برداشت محصول مي باشديعني برنج خريداري شده در آذر ماه). و برنج هاي قديمي تر پس از دميدن بخارات دهان بروي يک مشت برنج بوي مطبوع و منحصر به فرد برنج گيلان به مشامتان برسد.
نکات مهم در پخت برنج
دم پخت (کته)
با توجه به اينکه برنج تازه (با عمر کمتر از 4 ماه) داراي رطوبت بالا بوده و هنوز استخوان بندي لازم را ندارد بنابراين جهت پخت دقت فراواني لازم است.
جهت شستن برنج در داخل قابلمه با آب ولرم و يا سرد فقط دوبار آب کشي گردد. در هنگام شتشو اصلا عجله نکنيد و با ملاطفت و مهرباني با برنج رفتار کنيد که در غير اينصورت برنج ها ممکن است از کمر دو نيم شوند.
آب داخل قابلمه حاوي برنج فقط 2 بند انگشت، نه بيشتر باشد و پس از اضافه کردن نمک به مدت يک ساعت از قابلمه فاصله بگيريد.
حال با يک قاشق چوبي با آرامش تمام با 2 يا 3 حرکت برنج را زير و رو کنيدو روي اجاق گذاشته و با شعله تقريبا زياد برنج را بجوشانيد. همينکه آب داخل قابلمه خشک گرديد سريعا شعله را کم کرده و اجازه دهيد برنج دم بکشد.
نصيحت اينجانب اينکه از ابتداي شروع پخت برنج به خودتان تلقين کنيد که برنج تان عالي خواهد شد!
در انتها،در صورتيکه ته ديگ توپ بخواهيد،مي توانيد براي کمتر از 3 دقيقه، شعله را زياد کنيد. برو ببينم چه کار مي کني!
برنج آبکش
تقريبا همان مراحل پخت کته رو داره با اين تفاوت که آب مورد نياز تقريبا به اندازه انگشت اشاره بالاتر از سطح برنج باشد. راستي يادتون نره بعد از کم شدن سطح آب با توجه به حجيم شدن برنج حتما آب به آن اضافه کنيد و سپس اجاق را روشن کنيد.
با توجه به اينکه برنج آبکشي خواهد شد، رنگ ته ديگ را به هر روشي که مايل بوديد تغيير دهيد و يا ته ديگ سيب زميني ، نان لواش ، يا تکه هاي کدو تنبل و ... داشته باشيد.
توضيحات بالا در پخت برنج هاي تازه و با عمر کمتر از 4 ماه مي باشد.
بهترین نوع پخت برنج های ایرانی مثل هاشمی و…شمال این است که اول بگذارید آب درون قابلمه جوش بیاید و بعد به آن برنجتان را اضافه کنید. برنج که به حد آبکشی رسید آن را درون سبدی خالی کرده و بعد از اینکه آب آن گرفته شد آن را دوباره درون قابلمه ریخته و کمی آب و روغن تهیه کرده و روی برنج بریزید و بگذارید که برنج دم بکشد.

در مورد برنجی دمی نیز بعد از شستن برنج و اضافه کردن مقداری نمک و کمی روغن آن را به جوش بیاورید و بعد از خشک شدن در قابلمه را گذاشته و بگذارید که برنجتان دم بکشد. البته توجه داشته باشید در پخت دمی باید به اندازه یک بند انگشت روی برنجتان آب باشد.
برنج هاي قديمي تر براي آشپزهاي مبتدي بسيار مناسب بوده و در صورت اشتباه در پخت همچنان پلوي خوبي خواهيد داشت.
در پختن اين برنج ها فقط علاوه بر نياز به آب بيشتر، زمان خيساندن برنج بالا و شعله زياد نيز لازم است.همانگونه که قبلا نوشتم برنج استخوانبندي خوبي داشته و بيشتر رطوبت خود را از دست داده است.
نگهداری برنج
بسیاری از متخصصان معتقدند نگهداری برنج از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و کیسه برنج باید در محل خنک و خشک قرار گیرد.
بسیاری از افراد برای جلوگیری از ورود حشرات به داخل کیسه برنج از حبه‌های سیر و نمک استفاده می‌کنند که تا حد زیادی نیز در کاهش آفات برنج موثر است.
البته تا سال‌های پیش از قرصی به نام قرص برنج در کیسه‌های حاوی این محصول استفاده می‌شد که یک عدد آن قادر است هزاران شته را از بین ببرد، اما در حال حاضر اثبات شده است هر گونه تماس با این قرص چه از راه استنشاق و چه از راه تماس پوستی و خوراکی (به دلیل تولید گاز فسفید) مسمومیت شدید ایجاد می‌کند و در حقیقت نصف قرص برنج برای یک فرد بالغ کشنده است. به همین دلیل است که فروش آن در داروخانه‌ها ممنوع شد، اما متاسفانه عرضه آن در عطاری‌ها همچنان ادامه دارد. حتی دیده شده افرادی این قرص‌ها را با قرص‌های روان‌گردان اشتباه می‌گیرند و همین نادانی آنها را به کام مرگ می‌کشاند.
معمولا توصیه می‌شود که برنج به صورت سالانه و در حجم زیاد خریداری نشود، زیرا در صورت نگهداری نادرست مثلا در پارکینگ و انباری و راه‌پله، امکان شته زدن و حتی نم‌دار شدن برنج‌ وجود دارد.


 

برچسب‌های محصول

برای جدا کردن برچسب‌ها از فاصله استفاده کنید. برای جملات نقل قول تکی (') را به کار ببرید.

نظر خودتان را بنویسید

شما نظر می دهید: برنج درجه یک گیلان - Rice classy Gilan - ارسال توسط تیپاکس

شما به این محصول چه امتیازی می‌دهید؟ *

  1 ستاره 2 ستاره 3 ستاره 4 ستاره 5 ستاره
امتیازمحصول
شماره تلفن ارتباط با‌ما : ۰۹۱۲۸۸۸۰۰۲۳