شماره تلفن ارتباط با‌ما : ۰۹۱۲۸۸۸۰۰۲۳

(0)

بذر گل ساعتی یا پاسیفلورا کمیاب صورتی یا موزی

بازنگری سریع

گلدهی زمانی شروع می شود که عمر گیاه به یک سال برسد ، میوه های که این گل ساعتی تولیدی می کند بیضی شکل با پوسته زرد روشن و محتوای داخلی آن نارنجی می باشد.میوه این نوع گل ساعتی نیز خوراکی و بسیار خوشمزه می باشد

6.500 تومان

موجود در انبار

000000136

* فیلدهای الزامی

6.500 تومان
دیدن جزییات

جزییات

 گل ساعتی صورتی رنگ یا پشن فروت موزی


خصوصیات گیاهشناسی:
گونه mollissima از جنس Passiflora ارتباط خویشاوندی نزدیکی با گونه Passiflora mixta دارد.
این گیاه بومی دره های رشته های کوه های آند از منزوئلا تا بولیوی است. و به صورت اهلی شده در نقاط مختلف اسپانیا کشت شده و میوه های آن در فروشگاه ها به فروش می رسد.
این گونه دارای ساقه های استوانه ای شکل و خزنده با کرک های زرد رنگ و انبوه می باشد. ساقه ها قوی و بالارونده بوده و حتی تا بیش از 7 متر نیز می توانند رشد کنند.
برگ ها به رنگ سبز براق با رگبرگ های مشخص هستند.
گل ها بزرگ، دارای گلبرگ هایی به رنگ صورتی و سبز با مرکزی سفید و زرد رنگ می باشند.
میوه های رسیده به رنگ نارنجی مایل به زرد و تخم مرغی شکل بوده و حاوی پالپی پرتقالی رنگ، خوراکی و شیرین می باشند. این میوه ها دارای تعدادی بذر سیاه رنگ هستند.

شرایط محیط رشد:
موز پشن فروت معمولاً در نواحی گرمسیر و نیمه گرمسیر می روید. و در نواحی با دمای بالاتر از 28 درجه فارنهایت به صورت گیاهی سریع الرشد دیده می شود.
معمولاً در ارتفاعات 1800 تا 3200 متر در رشته کوه های آند می روید.
شاخه های خزنده و بالارونده ی این گیاه از سال دوم شروع به تولید محصول نموده و در بهترین حالت، هر شاخه می تواند حدود 300 میوه تولید کند.
دماهای تا 2- درجه سانتیگراد را تا حدودی تحمل می کنند. برگ ها و شاخه ها ممکن است در دماهای پایین تر از بین بروند ولی در صورت سالم بودن ریشه ها و مساعد شدن شرایط، دوباره رشد خواهند کرد. ولی در شرایط معتدل گرم، بهترین رشد را خواهند داشت.

کاربردها:
میوه های این گیاه خوراکی بوده و طعم و مزه ای مطلوب دارند و اغلب برای تهیه آب میوه از آنها استفاده می کنند.
در بخش هایی از آمریکای جنوبی از میوه های آن در تهیه بستنی ها، نوشیدنی ها و کوکتیل ها استفاده می شود.
همچنین از این گیاه به عنوان پایه برای پیوند سایر پَشِن فروت ها به خصوص در نواحی با آب و هوای بسیار سرد، استفاده می شود.

ارزش غذایی:
 هر صد گرم از بخش خوراکی این گیاه حاوی 25 کیلوژول انرژی، 92 گرم آب، 0.6 گرم پروتئین، 0.1 گرم روغن، 6.3 گرم کربوهیدرات ها، 0.3 گرم فیبر، 0.7 گرم خاکستر، 4 میلیگرم کلسیم، 20 میلیگرم فسفر، 0.4 میلیگرم آهن، 0.03 میلیگرم ریبوفلاوین، 2.5 میلیگرم نیاسین و 70 میلیگرم اسکوربیک اسید می باشد.

تکثیر:
موز پشن فروت معمولاً به وسیله کشت بذرها تکیثر می شود. اما از طریق قلمه ها نیز می توان این گیاه را تکثیر نمود.
بذرها با سیستم پاگرما در دمای 70 تا 80 درجه فارنهایت به مدت یک تا دو هفته جوانه می زنند. ولی در دماهای پایین تر ممکن است مدت جوانه زنی بذرها به 10 هفته نیز برسد.
بذرها دارای پوشش سختی می باشند که جوانه زنی آنها را با مشکل مواجه می کند بنابراین برای افزایش سرعت جوانه زنی می توان از پیش تیمار جوانه زنی استفاده نمود. پیش تیمارهای مختلفی برای بذور این گیاه وجود دارد اما معمولترین روش، خیساندن بذرها به مدت 24 تا 48 ساعت قبل از کشت در آب گرم می باشد.
پیش تیمار دیگر، استفاده از چینه سرمایی است. به این صورت که بذور را در ماسه مرطوب و در دمای 4 تا 7 درجه سانتیگراد برای مدت معین قرار می دهند سپس بذرها را در خزانه کشت می کنند.

دستورالعمل  کاشت بذر کمیاب پاسیفلورا یا گل ساعتی صورتی
بذرها را به مدت 24 ساعت قبل از کاشت در داخل آب گرم بخیسانید،سپس در عمق یک میلی متری از سطح خاک بکارید.،بجای استفاده از آب برای خیساندن بذرها می توانید از آب پرتقال تازه استفاده کنید،اسید موجود در آب پرتقال می تواند پوسته بذرها را نرم نموده و جوانه زنی آنها را سرعت ببخشد.تا زمان جوانه زنی بذرها خاک را مرطوب نگه داشته و از اشباع نمودن و رطوبت بیش از حد خودداری نمایید
گلدان را درمحیط گرم و در دمای 20 تا 24 درجه سانتی گراد نگهداری نمایید.
سطح گلدان را به وسیله پلاستیک شفاف بپوشانید ،با این کار رطوبت خاک حفظ شده ودر حد بالایی باقی خواهد ماند.
وقتی برخی از بذرها جوانه زدند و گیاهان کوچک را مشاهده کردید ،به آهستگی سطح بالای گلدان را باز کنید ،به طوری که هر روز مقداری کمکی از سطح گلدان باز شود و جوانه های کوچک دچار شوک رطوبتی نشوند و با محیط بیرون سازگار شوند.
جوانه زنی بذر پاسیلورا یا  گل ساعت صورتی در یک هفته و یا چند ماه رخ خواهد داد،می توانید به منظور سرعت بخشیدن به جوانه زنی بذرها از تکنیک حرارت از کف بهره بگیرید . ولی این کار الزامی نیست.

اطلاعات اضافی

توصیف

 گل ساعتی صورتی رنگ یا پشن فروت موزی


خصوصیات گیاهشناسی:
گونه mollissima از جنس Passiflora ارتباط خویشاوندی نزدیکی با گونه Passiflora mixta دارد.
این گیاه بومی دره های رشته های کوه های آند از منزوئلا تا بولیوی است. و به صورت اهلی شده در نقاط مختلف اسپانیا کشت شده و میوه های آن در فروشگاه ها به فروش می رسد.
این گونه دارای ساقه های استوانه ای شکل و خزنده با کرک های زرد رنگ و انبوه می باشد. ساقه ها قوی و بالارونده بوده و حتی تا بیش از 7 متر نیز می توانند رشد کنند.
برگ ها به رنگ سبز براق با رگبرگ های مشخص هستند.
گل ها بزرگ، دارای گلبرگ هایی به رنگ صورتی و سبز با مرکزی سفید و زرد رنگ می باشند.
میوه های رسیده به رنگ نارنجی مایل به زرد و تخم مرغی شکل بوده و حاوی پالپی پرتقالی رنگ، خوراکی و شیرین می باشند. این میوه ها دارای تعدادی بذر سیاه رنگ هستند.

شرایط محیط رشد:
موز پشن فروت معمولاً در نواحی گرمسیر و نیمه گرمسیر می روید. و در نواحی با دمای بالاتر از 28 درجه فارنهایت به صورت گیاهی سریع الرشد دیده می شود.
معمولاً در ارتفاعات 1800 تا 3200 متر در رشته کوه های آند می روید.
شاخه های خزنده و بالارونده ی این گیاه از سال دوم شروع به تولید محصول نموده و در بهترین حالت، هر شاخه می تواند حدود 300 میوه تولید کند.
دماهای تا 2- درجه سانتیگراد را تا حدودی تحمل می کنند. برگ ها و شاخه ها ممکن است در دماهای پایین تر از بین بروند ولی در صورت سالم بودن ریشه ها و مساعد شدن شرایط، دوباره رشد خواهند کرد. ولی در شرایط معتدل گرم، بهترین رشد را خواهند داشت.

کاربردها:
میوه های این گیاه خوراکی بوده و طعم و مزه ای مطلوب دارند و اغلب برای تهیه آب میوه از آنها استفاده می کنند.
در بخش هایی از آمریکای جنوبی از میوه های آن در تهیه بستنی ها، نوشیدنی ها و کوکتیل ها استفاده می شود.
همچنین از این گیاه به عنوان پایه برای پیوند سایر پَشِن فروت ها به خصوص در نواحی با آب و هوای بسیار سرد، استفاده می شود.

ارزش غذایی:
 هر صد گرم از بخش خوراکی این گیاه حاوی 25 کیلوژول انرژی، 92 گرم آب، 0.6 گرم پروتئین، 0.1 گرم روغن، 6.3 گرم کربوهیدرات ها، 0.3 گرم فیبر، 0.7 گرم خاکستر، 4 میلیگرم کلسیم، 20 میلیگرم فسفر، 0.4 میلیگرم آهن، 0.03 میلیگرم ریبوفلاوین، 2.5 میلیگرم نیاسین و 70 میلیگرم اسکوربیک اسید می باشد.

تکثیر:
موز پشن فروت معمولاً به وسیله کشت بذرها تکیثر می شود. اما از طریق قلمه ها نیز می توان این گیاه را تکثیر نمود.
بذرها با سیستم پاگرما در دمای 70 تا 80 درجه فارنهایت به مدت یک تا دو هفته جوانه می زنند. ولی در دماهای پایین تر ممکن است مدت جوانه زنی بذرها به 10 هفته نیز برسد.
بذرها دارای پوشش سختی می باشند که جوانه زنی آنها را با مشکل مواجه می کند بنابراین برای افزایش سرعت جوانه زنی می توان از پیش تیمار جوانه زنی استفاده نمود. پیش تیمارهای مختلفی برای بذور این گیاه وجود دارد اما معمولترین روش، خیساندن بذرها به مدت 24 تا 48 ساعت قبل از کشت در آب گرم می باشد.
پیش تیمار دیگر، استفاده از چینه سرمایی است. به این صورت که بذور را در ماسه مرطوب و در دمای 4 تا 7 درجه سانتیگراد برای مدت معین قرار می دهند سپس بذرها را در خزانه کشت می کنند.

دستورالعمل  کاشت بذر کمیاب پاسیفلورا یا گل ساعتی صورتی
بذرها را به مدت 24 ساعت قبل از کاشت در داخل آب گرم بخیسانید،سپس در عمق یک میلی متری از سطح خاک بکارید.،بجای استفاده از آب برای خیساندن بذرها می توانید از آب پرتقال تازه استفاده کنید،اسید موجود در آب پرتقال می تواند پوسته بذرها را نرم نموده و جوانه زنی آنها را سرعت ببخشد.تا زمان جوانه زنی بذرها خاک را مرطوب نگه داشته و از اشباع نمودن و رطوبت بیش از حد خودداری نمایید
گلدان را درمحیط گرم و در دمای 20 تا 24 درجه سانتی گراد نگهداری نمایید.
سطح گلدان را به وسیله پلاستیک شفاف بپوشانید ،با این کار رطوبت خاک حفظ شده ودر حد بالایی باقی خواهد ماند.
وقتی برخی از بذرها جوانه زدند و گیاهان کوچک را مشاهده کردید ،به آهستگی سطح بالای گلدان را باز کنید ،به طوری که هر روز مقداری کمکی از سطح گلدان باز شود و جوانه های کوچک دچار شوک رطوبتی نشوند و با محیط بیرون سازگار شوند.
جوانه زنی بذر پاسیلورا یا  گل ساعت صورتی در یک هفته و یا چند ماه رخ خواهد داد،می توانید به منظور سرعت بخشیدن به جوانه زنی بذرها از تکنیک حرارت از کف بهره بگیرید . ولی این کار الزامی نیست.

برچسب‌های محصول

برای جدا کردن برچسب‌ها از فاصله استفاده کنید. برای جملات نقل قول تکی (') را به کار ببرید.

نظر خودتان را بنویسید

شما نظر می دهید: بذر گل ساعتی یا پاسیفلورا کمیاب صورتی یا موزی

شما به این محصول چه امتیازی می‌دهید؟ *

  1 ستاره 2 ستاره 3 ستاره 4 ستاره 5 ستاره
امتیازمحصول
شماره تلفن ارتباط با‌ما : ۰۹۱۲۸۸۸۰۰۲۳