شماره تلفن ارتباط با‌ما : ۰۹۱۲۸۸۸۰۰۲۳ سفارشات اول هفته آینده ارسال خواهد شد

(0)

نهال درخت میوه فیجوا یا فوجیا - Feijoa Fruit Tree - ارسال توسط تیپاکس

بازنگری سریع

درختچه فی.جوآ از سال سوم به بار می نشیند و در سال نهم پرمحصول می شود. برداشت میوه آن نیز از اواخرمهر و اوایل آبان آغاز می شود. فی.جوآ سرشار از ید است و علاوه بر این كه می توان آن را به صورت تازه مصرف كرد، این قابلیت را نیز دارد كه از آن مربا و كمپوت تهیه كرد. یكی از ویژگی های بسیار خوب این میوه، خاصیت دارویی آن است؛به گونه ای كه با خوردن هر ۱۰۰ گرم فی.جوآ، ۱۰۰ میلی گرم ید جذب بدن می شود. به همین خاطر برای كسانی كه كمبود ید دارند، فی.جوآ میوه مفیدی است.


نکته : نهال های فی جوا 2 ساله می باشد.

0 تومان

این محصول در حال تامین می باشد!

100000196

جزییات

فیجوا یا فوجیا

فیجوآ از گروه گیاهان گلدهنده بوده و به خانواده مورد تعلق دارد. بومی ارتفاعات جنوب برزیل ، مناطق شرقی پاراگوئه ،  اوروگوئه ، شمال آرژانتین و کلمبیا است. بطور گسترده در باغ ها جهت تولید میوه در زلاند نو ، استرالیا و آذربایجان کشت می شود. نباید با گواوا اشتباه گرفته شود.  این گیاه از راستهٔ مورد (Myrtales)، تیرهٔ موردیان (Myrtaceae) است. نام این میوه به صورت‌های فیجوآ، فیجوا، فی‌جوآ، فی‌جوا و فیجووا نوشته می‌شود. آن را با نام فوجیا نیز می‌شناسند. در ایران به طور محدود در استان‌های گیلان و مازندران کشت می‌شود.

خصوصیات ظاهری
فیجوآ درختی همیشه سبز بوده و بصورت درختچه ای یا درخت کوچک چند ساله است. ارتفاع آن یک تا هفت متر می رسد. بجز تولید میوه ، بطور گسترده به عنوان گیاه زینتی نیز پرورش داده می شود.

میوه فیجوآ در پاییز می رسد. سبز بوده و شکل آن بیضی است. اندازه ی آن حدود یک تخم مرغ می باشد. میوه ها شیرین ، معطر ، با طعمی شبیه آناناس و سیب و نعناع هستند. گوشت میوه آبدار است و حالت ژله ای دارد. عصر میوه ها به ترکیب استر متیل بنزونات بر می گردد. برگ ها چرمی و متقابل هستند. دمبرگ ها کوتاه و ضخیم هستند.

گل ها یک اینچ بوده و دوجنسی می باشند. بصورت تکی یا در خوشه ظاهر می شوند. پرچم ها بلند ، قرمز روشن با گرده های زرد رنگ هستند. گل ها شامل 4 تا 6 گلبرگ سفید رنگ با لبه های بنفش می باشند.

شرایط محیط رشد
دمای مورد نیاز کشت فیجوآ شرایط نیمه گرمسیری تا گرمسیری است. اما به 50 ساعت سرمای زمستانه نیز برای میوه دهی نیاز دارد. به سرما مقاوم است. هنگامی که از بذر تکثیر می یابد رشد آرامی داشته و گیاهان جوان به باد حساس هستند. سرمای زمستانه زیر 9- درجه سانتی گراد سبب از بین رفتن گیاهان می گردد.

گرمای بالای 32 درجه سانتی گراد برای تشکیل میوه مضر است. این درخت به خشکی و شوری مقاوم است. به مقداری سایه نیز مقاوم بوده و آبیاری منظم برای رسیدن میوه ضروری می باشد. در خاکهای متنوعی رشد کرده و بهترین میوه ها از خاک هایی با زهکسی کامی برداشت می شوند. pH مطوب این گونه گیاهی 5.5 تا 7 می باشد.

به کودهای کامل نیاز داشته و عملکرد آن را بالا می برد. ترکیب 8-8-8 از نیتروژن، فسفر و پتاسیم مناسب است.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی
این میوه از خواص جادویی در درمان گرفتگی شریان های قلب و گواتر ناشی از کمبود ید شناخته می شود. این میوه مقادیر قابل توجهی ید و ویتامین‌ها و مواد سودمندی مانند کومارین سینکو مارین و متیل بنزوات می باشد.
میوه فیجوآ بصورت خام و همچنین بصورت فرآوری شده مانند مربا شربت کمپوت و حتی شکلات مورد استفاده قرار می گیرد.  منبع خوب ويتامين ث، فيبر و مواد معدني با كالري پايين است .
فی‌جوآ دارای مقادیر بالایی از ترکیبات طبیعی آنتی اکسیدانی و محافظ پوست برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد، بعنوان یکی از علل عمده ی پیری زودرس، بیماری‌ها و سرطان، می باشد . اسانس‌های في‌جوآ طيف وسيعي از فعاليت‌هاي ضد ميكروبي را مخصوصا در مقابل آلودگی‌های قارچي نشان مي‌دهند.
در عین حال این میوه حاوی املاح و ویتامین های گوناگونی نظیر ویتامین E، قند و مواد مفید برای ارگانیزم بدن انسان است. در ترکیبات میوه فوجی آ تقریباً 2/5 درصد پكتين 6/14 درصد گلوكز و ساكارز 1/49 در ميلي گرمويتامين ث وجود دارد. ميوه في جوآ در تركيب خود ويتامين E،قند و مواد نافع براي ارگانيزه بدن انسان دارد. همچنين به مقدار زيادي ويتامين هاي A,B,C,E در تركيب اين ميوه موجود است. في جوآ داراي مقدار زيادي مواد 
فعال بيولوژيكي از جمله كومارين ، سينكومارين و متيل بنزوات است. مقدار يد درارقام مختلف في جوآ در حدود 27-34 ميلي گرم در صد گرم ميوه تازه است كهدر مقايسه با ميوه هاي ديگر خيلي بيشتر است. به دليل ميزان يد بالا،در درمان بيماري هاي تيروييدي بنام هيپروتيروئيديسم و گواتر از آن استفاده مي شود. از ميوه في جوآ در شوروي به عنوان دارو براي درمان بيماري هاي تيروئيدي،تصلب شرائين ، ورم كليه ولگنچه، اختلالات مربوط به قلب و رگ هاي خوني ااختلالات مربوط به معده و روده استفاده مي شود

نحوه تکثیر گیاه
فیجوآ به راحتی از طریق بذر تکثیر می یابد. اما دانهال ها غالباً شبیه پایه مادری نیستند. از شاخه ها میتوان قلمه گیری کرد و در سیستم میست یا مه افشان میتوان آن را ریشه دار کرد.

از طریق پیوند رقم های مطلوب روی پایه های بذری نیز می توان به تکثیر فیجوآ اقدام کرد

فصل برداشت میوه
با فرارسيدن اواسط آبان ماه ميوه فوجيا كه از خواص درماني بسيار زيادي برخوردار است در شهرستان‌هاي آستارا و تالش در شمال استان گيلان برداشت مي شود.
مناطق شمالي استان گيلان در چند سال اخير از حوزه‌هاي اصلي كاشت اين ميوه بوده است و سطح زير كشت آنها به حدود ‪ ۵۰‬هكتار مي‌رسد.
فوجيا كه اصولا ميوه مناطق مرطوب و نيمه گرمسيري شناخته مي‌شود به اندازه گردو و با رنگي سبز از طرفداران بسيار زيادي در شمال گيلان برخوردار است و محدود بودن ميوه باعث عدم نفوذ آن به ديگر مناطق كشور مي‌شود.
مقاومت مناسب اين ميوه در برابر سرما زمينه مناسبي براي توسعه كشت در شمال گيلان را فراهم كرده است.
اكثر نهال‌هاي مورد استفاده در شمال گيلان بخصوص در شهرستان آستارا از شهرهاي جنوبي جمهوري آذربايجان كه آب و هواي كاملا مشابهي را دارند وارد شده است.
با توجه به سطح بالاي استقبال مردم از آن تقريبا كمياب بوده و بعنوان سوغات مناسبي به ديگر نقاط كشور نيز ارسال مي‌شود این میوه سبز رنگ كه تقریباً به اندازه كیوی است، مانند كیوی پس از كندن پوست آن به طور كامل قابل استفاده و خوراكی است.

تاریخچه کشت در ایران

براساس اطلاعات موجود، درختچه فی.جوآ نخستین بار در ایران در سال ۱۳۵۴ میوه داد. این گیاه كه در آمریكای جنوبی به صورت طبیعی می روید، در مناطق شمالی ایران از آستارا تا بهشهر از رشد محسوسی برخوردار بوده و از سال ۱۳۵۱ در مناطقی از نوار ساحلی دریای خزر در استان گیلان تا محمودآباد مازندران كشت شده است. مشكل اصلی این میوه كشت و تولید آن است كه به محض رسیدن، مانند توت از درخت میریزد. بنابراین باید فوراً آن را از درخت چید. از جمله معایب دیگر این میوه آن است كه خاصیت انبار كردن ندارد و پیدا شدن لكه هایی روی این میوه ها با گذشت چند روز از برداشت آن موجب می شود تا به یك میوه بدون صرفه اقتصادی تبدیل شده و در نتیجه باغداران از كاشت آن استقبال كمتری به عمل آورند,درختچه فی.جوآ هم اكنون در بسیاری از كشورهای جهان كاشت می شود و در استرالیا به میوه سال ۲۰۰۰ شهرت پیدا كرده است. 

 

اطلاعات اضافی

توصیف

فیجوا یا فوجیا

فیجوآ از گروه گیاهان گلدهنده بوده و به خانواده مورد تعلق دارد. بومی ارتفاعات جنوب برزیل ، مناطق شرقی پاراگوئه ،  اوروگوئه ، شمال آرژانتین و کلمبیا است. بطور گسترده در باغ ها جهت تولید میوه در زلاند نو ، استرالیا و آذربایجان کشت می شود. نباید با گواوا اشتباه گرفته شود.  این گیاه از راستهٔ مورد (Myrtales)، تیرهٔ موردیان (Myrtaceae) است. نام این میوه به صورت‌های فیجوآ، فیجوا، فی‌جوآ، فی‌جوا و فیجووا نوشته می‌شود. آن را با نام فوجیا نیز می‌شناسند. در ایران به طور محدود در استان‌های گیلان و مازندران کشت می‌شود.

خصوصیات ظاهری
فیجوآ درختی همیشه سبز بوده و بصورت درختچه ای یا درخت کوچک چند ساله است. ارتفاع آن یک تا هفت متر می رسد. بجز تولید میوه ، بطور گسترده به عنوان گیاه زینتی نیز پرورش داده می شود.

میوه فیجوآ در پاییز می رسد. سبز بوده و شکل آن بیضی است. اندازه ی آن حدود یک تخم مرغ می باشد. میوه ها شیرین ، معطر ، با طعمی شبیه آناناس و سیب و نعناع هستند. گوشت میوه آبدار است و حالت ژله ای دارد. عصر میوه ها به ترکیب استر متیل بنزونات بر می گردد. برگ ها چرمی و متقابل هستند. دمبرگ ها کوتاه و ضخیم هستند.

گل ها یک اینچ بوده و دوجنسی می باشند. بصورت تکی یا در خوشه ظاهر می شوند. پرچم ها بلند ، قرمز روشن با گرده های زرد رنگ هستند. گل ها شامل 4 تا 6 گلبرگ سفید رنگ با لبه های بنفش می باشند.

شرایط محیط رشد
دمای مورد نیاز کشت فیجوآ شرایط نیمه گرمسیری تا گرمسیری است. اما به 50 ساعت سرمای زمستانه نیز برای میوه دهی نیاز دارد. به سرما مقاوم است. هنگامی که از بذر تکثیر می یابد رشد آرامی داشته و گیاهان جوان به باد حساس هستند. سرمای زمستانه زیر 9- درجه سانتی گراد سبب از بین رفتن گیاهان می گردد.

گرمای بالای 32 درجه سانتی گراد برای تشکیل میوه مضر است. این درخت به خشکی و شوری مقاوم است. به مقداری سایه نیز مقاوم بوده و آبیاری منظم برای رسیدن میوه ضروری می باشد. در خاکهای متنوعی رشد کرده و بهترین میوه ها از خاک هایی با زهکسی کامی برداشت می شوند. pH مطوب این گونه گیاهی 5.5 تا 7 می باشد.

به کودهای کامل نیاز داشته و عملکرد آن را بالا می برد. ترکیب 8-8-8 از نیتروژن، فسفر و پتاسیم مناسب است.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی
این میوه از خواص جادویی در درمان گرفتگی شریان های قلب و گواتر ناشی از کمبود ید شناخته می شود. این میوه مقادیر قابل توجهی ید و ویتامین‌ها و مواد سودمندی مانند کومارین سینکو مارین و متیل بنزوات می باشد.
میوه فیجوآ بصورت خام و همچنین بصورت فرآوری شده مانند مربا شربت کمپوت و حتی شکلات مورد استفاده قرار می گیرد.  منبع خوب ويتامين ث، فيبر و مواد معدني با كالري پايين است .
فی‌جوآ دارای مقادیر بالایی از ترکیبات طبیعی آنتی اکسیدانی و محافظ پوست برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد، بعنوان یکی از علل عمده ی پیری زودرس، بیماری‌ها و سرطان، می باشد . اسانس‌های في‌جوآ طيف وسيعي از فعاليت‌هاي ضد ميكروبي را مخصوصا در مقابل آلودگی‌های قارچي نشان مي‌دهند.
در عین حال این میوه حاوی املاح و ویتامین های گوناگونی نظیر ویتامین E، قند و مواد مفید برای ارگانیزم بدن انسان است. در ترکیبات میوه فوجی آ تقریباً 2/5 درصد پكتين 6/14 درصد گلوكز و ساكارز 1/49 در ميلي گرمويتامين ث وجود دارد. ميوه في جوآ در تركيب خود ويتامين E،قند و مواد نافع براي ارگانيزه بدن انسان دارد. همچنين به مقدار زيادي ويتامين هاي A,B,C,E در تركيب اين ميوه موجود است. في جوآ داراي مقدار زيادي مواد 
فعال بيولوژيكي از جمله كومارين ، سينكومارين و متيل بنزوات است. مقدار يد درارقام مختلف في جوآ در حدود 27-34 ميلي گرم در صد گرم ميوه تازه است كهدر مقايسه با ميوه هاي ديگر خيلي بيشتر است. به دليل ميزان يد بالا،در درمان بيماري هاي تيروييدي بنام هيپروتيروئيديسم و گواتر از آن استفاده مي شود. از ميوه في جوآ در شوروي به عنوان دارو براي درمان بيماري هاي تيروئيدي،تصلب شرائين ، ورم كليه ولگنچه، اختلالات مربوط به قلب و رگ هاي خوني ااختلالات مربوط به معده و روده استفاده مي شود

نحوه تکثیر گیاه
فیجوآ به راحتی از طریق بذر تکثیر می یابد. اما دانهال ها غالباً شبیه پایه مادری نیستند. از شاخه ها میتوان قلمه گیری کرد و در سیستم میست یا مه افشان میتوان آن را ریشه دار کرد.

از طریق پیوند رقم های مطلوب روی پایه های بذری نیز می توان به تکثیر فیجوآ اقدام کرد

فصل برداشت میوه
با فرارسيدن اواسط آبان ماه ميوه فوجيا كه از خواص درماني بسيار زيادي برخوردار است در شهرستان‌هاي آستارا و تالش در شمال استان گيلان برداشت مي شود.
مناطق شمالي استان گيلان در چند سال اخير از حوزه‌هاي اصلي كاشت اين ميوه بوده است و سطح زير كشت آنها به حدود ‪ ۵۰‬هكتار مي‌رسد.
فوجيا كه اصولا ميوه مناطق مرطوب و نيمه گرمسيري شناخته مي‌شود به اندازه گردو و با رنگي سبز از طرفداران بسيار زيادي در شمال گيلان برخوردار است و محدود بودن ميوه باعث عدم نفوذ آن به ديگر مناطق كشور مي‌شود.
مقاومت مناسب اين ميوه در برابر سرما زمينه مناسبي براي توسعه كشت در شمال گيلان را فراهم كرده است.
اكثر نهال‌هاي مورد استفاده در شمال گيلان بخصوص در شهرستان آستارا از شهرهاي جنوبي جمهوري آذربايجان كه آب و هواي كاملا مشابهي را دارند وارد شده است.
با توجه به سطح بالاي استقبال مردم از آن تقريبا كمياب بوده و بعنوان سوغات مناسبي به ديگر نقاط كشور نيز ارسال مي‌شود این میوه سبز رنگ كه تقریباً به اندازه كیوی است، مانند كیوی پس از كندن پوست آن به طور كامل قابل استفاده و خوراكی است.

تاریخچه کشت در ایران

براساس اطلاعات موجود، درختچه فی.جوآ نخستین بار در ایران در سال ۱۳۵۴ میوه داد. این گیاه كه در آمریكای جنوبی به صورت طبیعی می روید، در مناطق شمالی ایران از آستارا تا بهشهر از رشد محسوسی برخوردار بوده و از سال ۱۳۵۱ در مناطقی از نوار ساحلی دریای خزر در استان گیلان تا محمودآباد مازندران كشت شده است. مشكل اصلی این میوه كشت و تولید آن است كه به محض رسیدن، مانند توت از درخت میریزد. بنابراین باید فوراً آن را از درخت چید. از جمله معایب دیگر این میوه آن است كه خاصیت انبار كردن ندارد و پیدا شدن لكه هایی روی این میوه ها با گذشت چند روز از برداشت آن موجب می شود تا به یك میوه بدون صرفه اقتصادی تبدیل شده و در نتیجه باغداران از كاشت آن استقبال كمتری به عمل آورند,درختچه فی.جوآ هم اكنون در بسیاری از كشورهای جهان كاشت می شود و در استرالیا به میوه سال ۲۰۰۰ شهرت پیدا كرده است. 

 

برچسب‌های محصول

برای جدا کردن برچسب‌ها از فاصله استفاده کنید. برای جملات نقل قول تکی (') را به کار ببرید.

نظر خودتان را بنویسید

شما نظر می دهید: نهال درخت میوه فیجوا یا فوجیا - Feijoa Fruit Tree - ارسال توسط تیپاکس

شما به این محصول چه امتیازی می‌دهید؟ *

  1 ستاره 2 ستاره 3 ستاره 4 ستاره 5 ستاره
امتیازمحصول
شماره تلفن ارتباط با‌ما : ۰۹۱۲۸۸۸۰۰۲۳