شماره تلفن ارتباط با‌ما : ۰۹۱۲۸۸۸۰۰۲۳

(0)

بذر درخت قهوه عربی - coffea Arabica Seeds

بازنگری سریع

گیاه قهوه (به انگلیسی: Coffea) سرده‌ای است از گیاهان گلدار از خانوادهٔ روناسیان که در نواحی گرمسیری رشد می‌کند. بلندی آن بین ۳ تا ۱۰ متر است و ۳ تا ۵ سال پس از کاشته شدن محصول می‌دهد. گل‌های سفیدرنگ و خوشبوی قهوه بسیار به گل یاسمین شباهت دارند. میوه‌های قهوه تخم‌مرغی‌شکل‌اند و به صورت خوشه‌آویزان می‌شوند. هر درخت قهوه حدود ۲۰۰۰ میوه می‌دهد. بین ۶ تا ۹ ماه زمان لازم است تا میوهٔ قهوه از رنگ سبز به زرد و بعد قرمز یا بنفش بدل شود و کاملاً برسد. میوهٔ رسیدهٔ قهوه را با دست می‌چینند، می‌شویند و معمولاً در نور خورشید خشک می‌کنند. برای حفظ یکدستی محصول، معمولاً میوه‌ها را بر اساس وزن و اندازه جدا و بسته‌بندی می‌کنند. میوهٔ برشته و ساییده شده همان چیزی‌ست که به عنوان قهوه شناخته می‌شود. از هر درخت قهوه تقریباً نیم کیلو قهوه برشته به دست می‌آید. دانه‌های قهوه را در جای خشک و خنک نگهداری می‌کنند.


شرایط نگهداری گیاه قهوه :
نورمحیط : خیلی زیاد
آبیاری و رطوبت :کمی مرطوب
دمای ایده آل محیط :30 درجه سانتیگراد
خاک و تغذیه  : خاكبرگ

5.500 تومان

موجود در انبار

100000385

* فیلدهای الزامی

5.500 تومان
دیدن جزییات

جزییات

قهوه

 

گیاه شناسی قهوه : 

درخت قهوه، درختی همیشه سبز به نام Coffea است. گیاه کافِا (Coffea) از گونه گیاهان گلدار از خانواده روناسیان(Rubiaceae) است که در نواحی گرمسیری رشد می‌کند. بلندی آن بین ۳ تا ۱۰ متر است و ۳ تا ۵ سال پس از کاشته شدن محصول می‌دهد. برگ‌هایی به شکل بیضی، کشیده، نوک تیز و دم‌برگهای براق و لیز دارد. گلهایش سفید به صورت گروهی و فشرده، پهلوی برگ‌ها ظاهر می‌شود. میوه‌ی آن از دانه‌ی فندق کوچک‌تر است. تخم‌مرغی شکل است و پوستش به رنگ قهوه‌ای تیره یا قرمز تیره است. از پوست فندق نازک‌ تر است و در زمان رسیدن در آن دو عدد دانه‌ی قهوه است که از یک طرف به شکل تخم‌مرغ و از طرف دیگر تخت است که وسط آن شیاری مانند شیار گندم دیده می‌شود. دانه‌های قهوه به رنگ سبز زیتونی است.شکوفه‌های سفید رنگ و خوشبوی قهوه بسیار به گل یاس شباهت دارند. میوه‌های قهوه تخم‌مرغی‌ شکل‌اند و به صورت خوشه‌ آویزان می‌شوند. هر درخت قهوه حدود ۲۰۰۰ میوه می‌دهد. بین ۶ تا ۹ ماه زمان لازم است تا میوه قهوه از رنگ سبز به زرد و بعد قرمز یا بنفش بدل شود و کاملاً برسد. برگ‌های درخت قهوه به رنگ سبز تیره و براق هستند و ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر طول و 6 سانتیمتر پهنا دارند.

زمان ثمردهی درخت قهوه

گیاه قهوه معمولا سه تا چهار سال پس از کاشته شدن شروع به تولید گل می‌نماید و از این گلها، میوه‌ی گیاه قهوه نمایان می‌شود که معمولا به عنوان گیلاس‌های قهوه (Coffee Berries) شناخته می‌شوند ، اولین برداشت مفید از این گیاه، پنج سال پس از کشت امکان پذیر می‌باشد.

زمان رسیدن میوه قهوه

این گیلاس‌ها در حدود هشت ماه بعد از ظاهر شدن گل داده و با تغییر رنگ از سبز به قرمز رسیده می‌شوند و این زمانی است که محصول باید برداشت شود. میوه قهوه معمولا حاوی دو عدد دانه قهوه است که از یک طرف محدب و از طرف دیگر صاف می‌باشند و در امتداد طولی دانه یک شیار دیده می‌شود.هر یک از دانه‌ها از یک پوست نازک و سفید پوشیده شده و هر دو دانه که در یک میوه قرار دارند از یک ماده نرم گوشتی شیرینی احاطه شده‌اند که روی آن را نیز یک غشای نازک به رنگ قرمز تیره پوشانیده است که همان غشای خارجی قرمز تیره میوه می‌باشد. اما ۵ تا ۱۰ درصد میوه‌های یک درخت فقط یک دانه در خود دارند.

آفات گیاه قهوه

بیش از ۹۰۰ گونه از حشرات موذی و آفات محصول قهوه در جهان ثبت و شناسایی شده است،که از این میان بیش از یک سوم آن حشرات بالدار و بیشتر از یک چهارم آن لارو و بندپایان هستند. همچنین حدودا ۲۰ گونه کرمک، ۹ نوع کرم ریز و تعدادی حلزون با صدف و بی‌صدف از آفات گیاه قهوه به شمار می‌روند. گاهی پرندگان و جوندگان نیز دانه‌های قهوه را می‌خورند اما خسارت وارد آمده از سوی آنها از جانوران ‌بی‌مهره کمتر است. معمولا نژاد قهوه عربیکا به زیان ناشی از بی مهره‌گان آسیب پذیرتر است. هر قسمت از گیاه قهوه مورد حمله جانوران متفاوتی قرار می‌گیرد. کرمک به ریشه‌ها و حشرات سوراخ کننده به ساقه و نواحی چوبی زیان زده و شکاف ایجاد می‌کنند. بیش از ۱۰۰ نوع کرم لارو، کرم درخت و بید و پروانه به برگها حمله می‌کنند. معمولا برای دفع آفات از آفت‌کش های شیمیایی یا شیوه‌های ارگانیک استفاده می‌شود .

برداشت میوه قهوه

 در بیشتر کشورهای کشت کننده قهوه، یک فصل برداشت اصلی وجود دارد، هر چند در کشورهایی مانند کلمبیا که دو فصل گل‌دهی گیاه قهوه وجود دارد، یک فصل، برداشت محصول اصلی و یک فصل، برداشت ثانویه. در بیشتر کشورها، محصول قهوه به وسیله دست جمع‌آوری می‌شود، روند کار پرزحمت و دشوار است، با این وجود در جاهایی مانند برزیل، که چشم انداز مزارع تقریبا مسطح و مزارع وسیع قهوه وجود دارد، این فرآیند مکانیزه شده است.

در بیشتر کشورها، محصول قهوه به وسیله دست جمع‌آوری می‌شود، روند کار پر زحمت و دشوار است، با این وجود در جاهایی مانند برزیل، که چشم‌انداز مزارع تقریبا مسطح و مزارع وسیع قهوه وجود دارد، این فرآیند مکانیزه شده است. برداشت محصول قهوه چه با دست و چه با ماشین، به یکی از این دوروش انجام می‌شود:

برداشت لخت کردن

کل محصول به یکباره برداشت می‌شود. این امر می‌تواند توسط ماشین یا به صورت دستی برداشت شود. در هر دو صورت، تمامی گیلاس‌ها در یک زمان از شاخه چیده می‌شوند.

برداشت انتخابی

فقط گیلاس‌های رسیده جمع‌آوری می‌شوند و این گیلاس‌های رسیده به صورت جداگانه توسط دست چیده می‌شوند. جمع کننده‌ها، هر هشت تا ده روز به دور درختان قهوه می‌چرخند، و فقط گیلاس‌هایی را انتخاب می‌کنند که در اوج رسیدگی هستند. از آنجائیکه این نوع از برداشت محصول پر زحمت و در نتیجه گران‌تر است، عمدتاً برای برداشت محصول دانه‌های قهوه مرغوب و ظریف عربیکا به کار برده می‌شود. در برداشت انتخابی ماشینی، ماشین برداشت دارای شانه‌های بسیار منعطفی می‌باشد که با تکان دادن درختان قهوه فقط میوه‌های رسیده می‌ریزند و میوه‌های نارس بر شاخه‌ها باقی می‌مانند.

گونه قهوه 

گونه‌های عمده قهوه برداشت شده در جهان، از دو گونه اصلی درخت قهوه به نامهای عربیکا (Coffea Arabica) و کانفورا (Coffea Canephora) می‌باشد. قهوه کانفورا را اغلب به نام روبوستا (Robusta) می‌شناسند. دیگر گونه‌های قهوه که محبوبیت کمتری دارند و مقدار کشت آنا بسیار کم است، عبارت هستند از Coffea Liberica , Excelsa , Stenophylla , Mauritiana و Racemosa. 

عربیکا (Arabica) :

قهوه عربیکا (Arabica) محبوب‌ترین گونه قهوه است که تقریبا ۸۰ درصد مزارع زیر کشت قهوه جهان را شامل می‌شود. این گونه در اصل متعلق به مناطق مرتفع کشور یمن، جنوب غرب اتیوپی و جنوب شرق سودان است و به همین دلیل به آن عربیکا گفته می‌شود. دانه‌های این گونه دارای ۱/۵ درصد کافیئن می‌باشد که نسبت به سایر گونه‌ها کافیئن کمتری دارد. درخت‌های عربیکا خود، گرده افشان هستند و حدود هفت سال طول می‌کشد تا میوه بدهند و ارتفاع آنها بین ۹ تا ۱۲ متر می‌باشد. شکوفه‌های آن به رنگ سفید و به قطر ۱۰ تا ۱۵ میلیمتر هستند. درخت قهوه عربیکا در نواحی رشد می‌کند که بارش ۱ تا ۱/۵ متر باران در سال را بطور مساوی در طول سال داشته باشند. معمولا درخت قهوه عربیکا را در مناطق با ارتفاع ۱۳۰۰ تا ۲۳۰۰ متر ار سطح دریا کشت می‌کنند. بهترین دما برای رشد این گونه ۲۰ درجه سانتیگراد است هرچند که این گونه نسبت به سرما مقاوم است اما نباید دچار یخ‌زدگی شود.
 
روبوستا (Robusta) :

گونه قهوه روبوستا با نزدیک به ۲۰ درصد مزارع زیر کشت قهوه در جهان، بعد از عربیکا قرار دارد. درخت قهوه روبوستا ریشه‌های کم عمقی دارند و ارتفاع آنها بین ۵ تا ۱۰ متر است. میزان بار‌دهی روبوستا از عربیکا بیشتر است و دانه‌هایی با ۲/۷ درصد کافیئن بیشتر نسبت به دیگر گونه‌ها دارد. اگر چه قهوه روبوستا در مقایسه با قهوه عربیکا از حساسیت کمتری نسبت به آفت‌ها برخوردار است، در آب و هوای گرم‌تر و ارتفاعات کمتری پرورش می‌یابد، در جایی که قهوه عربیکا نمی تواند در آن شرایط رشد کند. درخت قهوه روبوستا اولین بار در سال ۱۸۹۰ در حاشیه رودخانه لومانی که شعبه‌ای از رودخانه کنگو است پیدا شد. حدودا در سال ۱۹۰۰ از زئیر به بروکسل و سپس جاوه (اندونزی) انتقال یافت و سپس نتیجه اصلاح شده آن در موسسه پرورش قهوه جاوه به بسیاری کشورها منتقل شد. در حالی‌که قهوه عربیکا طرفداران بیشتری داشت آسیب پذیری آن، جاذبه قهوه روبوستا را بیشتر کرد و مشتریانش بیشر شد و امروزه عملا در همه کشورهای تولیدکننده قهوه یافت می‌شود. بااین حال با توجه به سلیقه مصرف‌کنندگان و کیفیت عطر و طعم بهتر عربیکا، گونه روبوستا سهم کمتری از مزارع جهان را نسبت به عربیکا به خود اختصاص داده است.

خواص دارویی گیاه قهوه :

  • قهوه طبیعت سرد و خشک دارد.
  • سردرد:

قهوه‌ی خام را نیم‌کوب و یک قاشق مرباخوری از آن را با یک فنجان آب جوش به مدت پانزده دقیقه دم کنید. صاف کرده ی آن را بعد از غذا بنوشید.

  • رخوابی(کم شدن خواب) :

یک قاشق قهوه ی نرمِ آسیاب شده و دو برابر آن شکر را در یک فنجان آب جوش حل کنید و در ظرف مخصوص قهوه جوش بریزید بعد آن را روی شعله‌ی کم بگذارید و مرتب هم بزنید تا آنکه یک یا دو دقیقه بجوشد. پانزده دقیقه آن را دم کنید. آماده ی نوشیدن می‌شود. البته می توان برای افرادی که نیاز به تمرکز و مطالعه دارند مناسب دانست.

  • از بین بردن بوی سیر از دهان :

دو عدد قهوه ی برشته شده را در دهان خوب بجوید.

  • اسهال:

قهوه‌ی خام را نرم بسایید و یک قاشق مرباخوری از آن را با یک فنجان آب جوش به مدت پانزده دقیقه دم کنید و بعد از صاف کردن به کودکی که اسهال شدید دارد بخورانید.

  • کندی ادرار:

با توجه به اینکه قهوه ادرار آور است توصیه می شود دم کرده‌ی قهوه را در روز یک یا دو مرتبه بنوشید.

  • مسمومیت بر اثر مواد مخدر مخصوصا تریاک :

قهوه‌ی دمکرده بنوشید.

  • زخم‌های شدید و کهنه :

قهوه‌ی بوداده را آسیاب کنید و روی محل بپاشید.

  • تب شدید:

روزانه یک فنجان دمکرده‌ی بنوشید.

  • سوختگی با آتش یا آب جوش:

قهوه‌ی آسیاب شده را برشته کنید و روی محل‌ها بپاشید.

  • درد چشم( بر اثر سرماخوردگی):

یک قاشق قهوه را کمی بجوشانید. بعد دو طرف صورت را بدون پوشاندن سر و صورت بخور دهید. روزی یک یا دو مرتبه تا بهبودی این کار را ادامه دهید.

  • خستگی روزانه:

یک فنجان قهوه‌ی دمکرده بنوشید.

  • سنگ کلیه :

قهوه به دلیل مقدار سه برابری کافئین نسبت به چای و نوشابه های کولا باعث دفع مرتب ادرار و در نتیجه باعث جلوگیری از تشکیل سنگ و همچنین دفع سنگ و شستشوی کلیه ها می شود

  • چربی سوز و لاغر کننده(کاهش وزن) :

قهوه به دلیل اینکه باعث افزایش سوخت و ساز بدن و همچنین اثر ادرار آور داشته باعث کاهش وزن و در نتیجه چربی سوزی می شود . از دم کرده قهوه روزانه دو بار یک نوبت صبح و یک نوبت عصر یک فنجان بنوشید.

  • تسکین درد و خستگی عضلات افراد ورزشکار :

نوشیدن یک فنجان قهوه دم کرده قبل از هر فعالیت ورزشی باعث طوللانی تر شدن مدت زمان فعالیت ورزشی شده و باعث کاهش خستگی و درد عضلات در افراد ورزشکار می شود.

  • افراد مستعد به دیابت :‌

مصرف دم کرده ی قهوه به صورت دو بار در روز البته بدون شکر خطر ابتلا به دیابت را در افرادی که مستعد به دیابت هستند کاهش می دهد .

  • رفع سلولیت(از بین بردن چربی های پهلو ، شکم و ران ها ) :

یک قاشق غذاخوری قهوه را با یک استکان آب جوش دم کرده سپس با نیم استکان ماست مخلوط و روی محل های مورد نظر بمالید و با پلاستیک فریزر به مدت ۱ الی ۲ ساعت ببندید سپس پلاستیک را برداشته و محل را با آب گرم بشویید .

عوارض جانبی :

  • تپش قلب را بالا می برد

دستورالعمل کاشت بذر قهوه :
  • دمای مناسب برای کاشت بذر : 26 تا 29 درجه سانتی گراد
  • میانگین جوانه زنی بذر : 60 تا 90 روز
  • نیاز به نور : بله
  • عمق کشت بذر : 1.5 سانتی متر زیر خاک
  • امتیاز کشت : هر بذر یک گیاه قهوه
  • رطوبت : بهتر است بذرها را به قبل از کشت  به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید. سپس دانه ها را در شن و ماسه مرطوب بکارید، دانه های کشت شده نباید بیش از حد مرطوب نگه داشته شود و اجازه دهید بین هر دوره آبیاری خاک تقریبا خشک شود.


اطلاعات اضافی

توصیف

قهوه

 

گیاه شناسی قهوه : 

درخت قهوه، درختی همیشه سبز به نام Coffea است. گیاه کافِا (Coffea) از گونه گیاهان گلدار از خانواده روناسیان(Rubiaceae) است که در نواحی گرمسیری رشد می‌کند. بلندی آن بین ۳ تا ۱۰ متر است و ۳ تا ۵ سال پس از کاشته شدن محصول می‌دهد. برگ‌هایی به شکل بیضی، کشیده، نوک تیز و دم‌برگهای براق و لیز دارد. گلهایش سفید به صورت گروهی و فشرده، پهلوی برگ‌ها ظاهر می‌شود. میوه‌ی آن از دانه‌ی فندق کوچک‌تر است. تخم‌مرغی شکل است و پوستش به رنگ قهوه‌ای تیره یا قرمز تیره است. از پوست فندق نازک‌ تر است و در زمان رسیدن در آن دو عدد دانه‌ی قهوه است که از یک طرف به شکل تخم‌مرغ و از طرف دیگر تخت است که وسط آن شیاری مانند شیار گندم دیده می‌شود. دانه‌های قهوه به رنگ سبز زیتونی است.شکوفه‌های سفید رنگ و خوشبوی قهوه بسیار به گل یاس شباهت دارند. میوه‌های قهوه تخم‌مرغی‌ شکل‌اند و به صورت خوشه‌ آویزان می‌شوند. هر درخت قهوه حدود ۲۰۰۰ میوه می‌دهد. بین ۶ تا ۹ ماه زمان لازم است تا میوه قهوه از رنگ سبز به زرد و بعد قرمز یا بنفش بدل شود و کاملاً برسد. برگ‌های درخت قهوه به رنگ سبز تیره و براق هستند و ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر طول و 6 سانتیمتر پهنا دارند.

زمان ثمردهی درخت قهوه

گیاه قهوه معمولا سه تا چهار سال پس از کاشته شدن شروع به تولید گل می‌نماید و از این گلها، میوه‌ی گیاه قهوه نمایان می‌شود که معمولا به عنوان گیلاس‌های قهوه (Coffee Berries) شناخته می‌شوند ، اولین برداشت مفید از این گیاه، پنج سال پس از کشت امکان پذیر می‌باشد.

زمان رسیدن میوه قهوه

این گیلاس‌ها در حدود هشت ماه بعد از ظاهر شدن گل داده و با تغییر رنگ از سبز به قرمز رسیده می‌شوند و این زمانی است که محصول باید برداشت شود. میوه قهوه معمولا حاوی دو عدد دانه قهوه است که از یک طرف محدب و از طرف دیگر صاف می‌باشند و در امتداد طولی دانه یک شیار دیده می‌شود.هر یک از دانه‌ها از یک پوست نازک و سفید پوشیده شده و هر دو دانه که در یک میوه قرار دارند از یک ماده نرم گوشتی شیرینی احاطه شده‌اند که روی آن را نیز یک غشای نازک به رنگ قرمز تیره پوشانیده است که همان غشای خارجی قرمز تیره میوه می‌باشد. اما ۵ تا ۱۰ درصد میوه‌های یک درخت فقط یک دانه در خود دارند.

آفات گیاه قهوه

بیش از ۹۰۰ گونه از حشرات موذی و آفات محصول قهوه در جهان ثبت و شناسایی شده است،که از این میان بیش از یک سوم آن حشرات بالدار و بیشتر از یک چهارم آن لارو و بندپایان هستند. همچنین حدودا ۲۰ گونه کرمک، ۹ نوع کرم ریز و تعدادی حلزون با صدف و بی‌صدف از آفات گیاه قهوه به شمار می‌روند. گاهی پرندگان و جوندگان نیز دانه‌های قهوه را می‌خورند اما خسارت وارد آمده از سوی آنها از جانوران ‌بی‌مهره کمتر است. معمولا نژاد قهوه عربیکا به زیان ناشی از بی مهره‌گان آسیب پذیرتر است. هر قسمت از گیاه قهوه مورد حمله جانوران متفاوتی قرار می‌گیرد. کرمک به ریشه‌ها و حشرات سوراخ کننده به ساقه و نواحی چوبی زیان زده و شکاف ایجاد می‌کنند. بیش از ۱۰۰ نوع کرم لارو، کرم درخت و بید و پروانه به برگها حمله می‌کنند. معمولا برای دفع آفات از آفت‌کش های شیمیایی یا شیوه‌های ارگانیک استفاده می‌شود .

برداشت میوه قهوه

 در بیشتر کشورهای کشت کننده قهوه، یک فصل برداشت اصلی وجود دارد، هر چند در کشورهایی مانند کلمبیا که دو فصل گل‌دهی گیاه قهوه وجود دارد، یک فصل، برداشت محصول اصلی و یک فصل، برداشت ثانویه. در بیشتر کشورها، محصول قهوه به وسیله دست جمع‌آوری می‌شود، روند کار پرزحمت و دشوار است، با این وجود در جاهایی مانند برزیل، که چشم انداز مزارع تقریبا مسطح و مزارع وسیع قهوه وجود دارد، این فرآیند مکانیزه شده است.

در بیشتر کشورها، محصول قهوه به وسیله دست جمع‌آوری می‌شود، روند کار پر زحمت و دشوار است، با این وجود در جاهایی مانند برزیل، که چشم‌انداز مزارع تقریبا مسطح و مزارع وسیع قهوه وجود دارد، این فرآیند مکانیزه شده است. برداشت محصول قهوه چه با دست و چه با ماشین، به یکی از این دوروش انجام می‌شود:

برداشت لخت کردن

کل محصول به یکباره برداشت می‌شود. این امر می‌تواند توسط ماشین یا به صورت دستی برداشت شود. در هر دو صورت، تمامی گیلاس‌ها در یک زمان از شاخه چیده می‌شوند.

برداشت انتخابی

فقط گیلاس‌های رسیده جمع‌آوری می‌شوند و این گیلاس‌های رسیده به صورت جداگانه توسط دست چیده می‌شوند. جمع کننده‌ها، هر هشت تا ده روز به دور درختان قهوه می‌چرخند، و فقط گیلاس‌هایی را انتخاب می‌کنند که در اوج رسیدگی هستند. از آنجائیکه این نوع از برداشت محصول پر زحمت و در نتیجه گران‌تر است، عمدتاً برای برداشت محصول دانه‌های قهوه مرغوب و ظریف عربیکا به کار برده می‌شود. در برداشت انتخابی ماشینی، ماشین برداشت دارای شانه‌های بسیار منعطفی می‌باشد که با تکان دادن درختان قهوه فقط میوه‌های رسیده می‌ریزند و میوه‌های نارس بر شاخه‌ها باقی می‌مانند.

گونه قهوه 

گونه‌های عمده قهوه برداشت شده در جهان، از دو گونه اصلی درخت قهوه به نامهای عربیکا (Coffea Arabica) و کانفورا (Coffea Canephora) می‌باشد. قهوه کانفورا را اغلب به نام روبوستا (Robusta) می‌شناسند. دیگر گونه‌های قهوه که محبوبیت کمتری دارند و مقدار کشت آنا بسیار کم است، عبارت هستند از Coffea Liberica , Excelsa , Stenophylla , Mauritiana و Racemosa. 

عربیکا (Arabica) :

قهوه عربیکا (Arabica) محبوب‌ترین گونه قهوه است که تقریبا ۸۰ درصد مزارع زیر کشت قهوه جهان را شامل می‌شود. این گونه در اصل متعلق به مناطق مرتفع کشور یمن، جنوب غرب اتیوپی و جنوب شرق سودان است و به همین دلیل به آن عربیکا گفته می‌شود. دانه‌های این گونه دارای ۱/۵ درصد کافیئن می‌باشد که نسبت به سایر گونه‌ها کافیئن کمتری دارد. درخت‌های عربیکا خود، گرده افشان هستند و حدود هفت سال طول می‌کشد تا میوه بدهند و ارتفاع آنها بین ۹ تا ۱۲ متر می‌باشد. شکوفه‌های آن به رنگ سفید و به قطر ۱۰ تا ۱۵ میلیمتر هستند. درخت قهوه عربیکا در نواحی رشد می‌کند که بارش ۱ تا ۱/۵ متر باران در سال را بطور مساوی در طول سال داشته باشند. معمولا درخت قهوه عربیکا را در مناطق با ارتفاع ۱۳۰۰ تا ۲۳۰۰ متر ار سطح دریا کشت می‌کنند. بهترین دما برای رشد این گونه ۲۰ درجه سانتیگراد است هرچند که این گونه نسبت به سرما مقاوم است اما نباید دچار یخ‌زدگی شود.
 
روبوستا (Robusta) :

گونه قهوه روبوستا با نزدیک به ۲۰ درصد مزارع زیر کشت قهوه در جهان، بعد از عربیکا قرار دارد. درخت قهوه روبوستا ریشه‌های کم عمقی دارند و ارتفاع آنها بین ۵ تا ۱۰ متر است. میزان بار‌دهی روبوستا از عربیکا بیشتر است و دانه‌هایی با ۲/۷ درصد کافیئن بیشتر نسبت به دیگر گونه‌ها دارد. اگر چه قهوه روبوستا در مقایسه با قهوه عربیکا از حساسیت کمتری نسبت به آفت‌ها برخوردار است، در آب و هوای گرم‌تر و ارتفاعات کمتری پرورش می‌یابد، در جایی که قهوه عربیکا نمی تواند در آن شرایط رشد کند. درخت قهوه روبوستا اولین بار در سال ۱۸۹۰ در حاشیه رودخانه لومانی که شعبه‌ای از رودخانه کنگو است پیدا شد. حدودا در سال ۱۹۰۰ از زئیر به بروکسل و سپس جاوه (اندونزی) انتقال یافت و سپس نتیجه اصلاح شده آن در موسسه پرورش قهوه جاوه به بسیاری کشورها منتقل شد. در حالی‌که قهوه عربیکا طرفداران بیشتری داشت آسیب پذیری آن، جاذبه قهوه روبوستا را بیشتر کرد و مشتریانش بیشر شد و امروزه عملا در همه کشورهای تولیدکننده قهوه یافت می‌شود. بااین حال با توجه به سلیقه مصرف‌کنندگان و کیفیت عطر و طعم بهتر عربیکا، گونه روبوستا سهم کمتری از مزارع جهان را نسبت به عربیکا به خود اختصاص داده است.

خواص دارویی گیاه قهوه :

  • قهوه طبیعت سرد و خشک دارد.
  • سردرد:

قهوه‌ی خام را نیم‌کوب و یک قاشق مرباخوری از آن را با یک فنجان آب جوش به مدت پانزده دقیقه دم کنید. صاف کرده ی آن را بعد از غذا بنوشید.

  • رخوابی(کم شدن خواب) :

یک قاشق قهوه ی نرمِ آسیاب شده و دو برابر آن شکر را در یک فنجان آب جوش حل کنید و در ظرف مخصوص قهوه جوش بریزید بعد آن را روی شعله‌ی کم بگذارید و مرتب هم بزنید تا آنکه یک یا دو دقیقه بجوشد. پانزده دقیقه آن را دم کنید. آماده ی نوشیدن می‌شود. البته می توان برای افرادی که نیاز به تمرکز و مطالعه دارند مناسب دانست.

  • از بین بردن بوی سیر از دهان :

دو عدد قهوه ی برشته شده را در دهان خوب بجوید.

  • اسهال:

قهوه‌ی خام را نرم بسایید و یک قاشق مرباخوری از آن را با یک فنجان آب جوش به مدت پانزده دقیقه دم کنید و بعد از صاف کردن به کودکی که اسهال شدید دارد بخورانید.

  • کندی ادرار:

با توجه به اینکه قهوه ادرار آور است توصیه می شود دم کرده‌ی قهوه را در روز یک یا دو مرتبه بنوشید.

  • مسمومیت بر اثر مواد مخدر مخصوصا تریاک :

قهوه‌ی دمکرده بنوشید.

  • زخم‌های شدید و کهنه :

قهوه‌ی بوداده را آسیاب کنید و روی محل بپاشید.

  • تب شدید:

روزانه یک فنجان دمکرده‌ی بنوشید.

  • سوختگی با آتش یا آب جوش:

قهوه‌ی آسیاب شده را برشته کنید و روی محل‌ها بپاشید.

  • درد چشم( بر اثر سرماخوردگی):

یک قاشق قهوه را کمی بجوشانید. بعد دو طرف صورت را بدون پوشاندن سر و صورت بخور دهید. روزی یک یا دو مرتبه تا بهبودی این کار را ادامه دهید.

  • خستگی روزانه:

یک فنجان قهوه‌ی دمکرده بنوشید.

  • سنگ کلیه :

قهوه به دلیل مقدار سه برابری کافئین نسبت به چای و نوشابه های کولا باعث دفع مرتب ادرار و در نتیجه باعث جلوگیری از تشکیل سنگ و همچنین دفع سنگ و شستشوی کلیه ها می شود

  • چربی سوز و لاغر کننده(کاهش وزن) :

قهوه به دلیل اینکه باعث افزایش سوخت و ساز بدن و همچنین اثر ادرار آور داشته باعث کاهش وزن و در نتیجه چربی سوزی می شود . از دم کرده قهوه روزانه دو بار یک نوبت صبح و یک نوبت عصر یک فنجان بنوشید.

  • تسکین درد و خستگی عضلات افراد ورزشکار :

نوشیدن یک فنجان قهوه دم کرده قبل از هر فعالیت ورزشی باعث طوللانی تر شدن مدت زمان فعالیت ورزشی شده و باعث کاهش خستگی و درد عضلات در افراد ورزشکار می شود.

  • افراد مستعد به دیابت :‌

مصرف دم کرده ی قهوه به صورت دو بار در روز البته بدون شکر خطر ابتلا به دیابت را در افرادی که مستعد به دیابت هستند کاهش می دهد .

  • رفع سلولیت(از بین بردن چربی های پهلو ، شکم و ران ها ) :

یک قاشق غذاخوری قهوه را با یک استکان آب جوش دم کرده سپس با نیم استکان ماست مخلوط و روی محل های مورد نظر بمالید و با پلاستیک فریزر به مدت ۱ الی ۲ ساعت ببندید سپس پلاستیک را برداشته و محل را با آب گرم بشویید .

عوارض جانبی :

  • تپش قلب را بالا می برد

دستورالعمل کاشت بذر قهوه :
  • دمای مناسب برای کاشت بذر : 26 تا 29 درجه سانتی گراد
  • میانگین جوانه زنی بذر : 60 تا 90 روز
  • نیاز به نور : بله
  • عمق کشت بذر : 1.5 سانتی متر زیر خاک
  • امتیاز کشت : هر بذر یک گیاه قهوه
  • رطوبت : بهتر است بذرها را به قبل از کشت  به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید. سپس دانه ها را در شن و ماسه مرطوب بکارید، دانه های کشت شده نباید بیش از حد مرطوب نگه داشته شود و اجازه دهید بین هر دوره آبیاری خاک تقریبا خشک شود.


برچسب‌های محصول

برای جدا کردن برچسب‌ها از فاصله استفاده کنید. برای جملات نقل قول تکی (') را به کار ببرید.

نظر خودتان را بنویسید

شما نظر می دهید: بذر درخت قهوه عربی - coffea Arabica Seeds

شما به این محصول چه امتیازی می‌دهید؟ *

  1 ستاره 2 ستاره 3 ستاره 4 ستاره 5 ستاره
امتیازمحصول
شماره تلفن ارتباط با‌ما : ۰۹۱۲۸۸۸۰۰۲۳